Laikraksts: NBA plāno izveidot turnīru Eiropā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas basketbolā varētu notikt lielas pārmaiņas. Nacionālā basketbola asociācija (NBA) sadarbībā ar Starptautisko basketbola federāciju (FIBA) risina sarunas par NBA Eiropas konferences izveidi, vēsta Spānijas sporta izdevums "Marca".

Eiropas konference tiktu izveidota NBA paspārnē, to nosaucot par "NBA Europe", un tajā spēlētu pasaules labākie basketbolisti ārpus Ziemeļamerikas NBA līgas. 

"Marca" rīcībā esošā informācija liecina, ka NBA un FIBA sarunas rit pozitīvā gaismā.

"NBA Europe" ar NBA Ziemeļamerikas komandām gan savā starpā netiktos. 

Šāda turnīra izveide pastumtu malā ULEB Eirolīgu, kuras vadība jau ilgstoši ir konfliktā ar FIBA un tā kaitē Eiropas basketbolam, tostarp nacionālo komandu turnīriem. 

Ja sarunas par "NBA Europe" risināsies pietiekami raiti, pastāv iespēja, ka jaunais turnīrs varētu realizēties jau ar nākamo sezonu. Tiesa, projekts tiek virzīts piesardzīgi, lai izvairītos no Eiropas futbola Superlīgas izveides likteņa, kas, kā zināms, piedzīvoja fiasko

Vairāki Eirolīgas klubi neesot apmierināti ar organizācijas vadītāja Žordi Bertomeu darbu. 

Lielākais šķērslis ātrai NBA Eiropas konferences izveidošanai ir Eirolīgas klubu līgums ar uzņēmumu IMG, kas 2015. gadā tika parakstīts uz 10 gadiem par 630 miljoniem eiro. Par līguma laušanu Eirolīgas klubam jāmaksā 10 miljonu eiro sods, vēsta sabiedriskais medijs lsm.lv. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu