Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas vārtsargs piedalīsies MHL Zvaigžņu spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Mežsargs.
Kārlis Mežsargs. Foto: hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pārstāvis Kārlis Mežsargs būs viens no vārtsargiem Zvaigžņu spēles jeb Izaicinājuma kausa Rietumu konferences komandā, informē turnīra rīkotāji.

Kopā ar Mežsargu Rietumu konferences komandas vārtus sargās Jegors Gusjkovs no Jaroslavļas "Loko" vienības.

Mežsargam šī ir debijas sezona MHL un 26 aizvadītos mačos 17 gadus vecais vārtsargs ir atvairījis 90,9% pretinieku metienu.

Savukārt "Loko" vārtsargam šī ir trešā sezona MHL, un šosezon viņš komandas vārtus ir sargājis 13 spēlēs, vienā no tām neielaižot nevienus vārtus. Gusjkovs vēji atvaira 91,5% pretinieku metienu un arī gatavojas pārstāvēt Krievijas jaunatnes hokeja izlasi 2022.gada pasaules čempionātā.

Rietumu konferences treneru štābā būs arī "Rīgas" treneris Raimonds Vilkoits, kurš kļuva par pirmo bijušo MHL spēlētāju, kurš arī strādājis par treneri Izaicinājuma kausā.

"Mēs balstījāmies uz mača specifiku un tā norises formātu," vārtsargu izvēli komentēja Vilkoits. "Kārlim ir tikai 17 gadi, uztraukties tādā situācijā varētu jebkurš, bet ceram iztikt bez tā. Gusjkovs ir mērķtiecīgs, cīnās par katru ripu. Izaicinājuma kausā centīsimies sadalīt spēles laiku starp abiem vārtsargiem."

Rietumu konferences vienībā Vilkoitam palīdzēs Aleksandrs Ardaševs (Jaroslavļas "Loko") un Iļja Gorbušins (Sanktpēterburgas SKA-1946), bet Austrumu konferences vienībā strādās Staņislavs Šumiks (Magņitogorskas "Staļnije ļisi"), Konstantins Panovs (Čeļabinskas "Belie medvedi") un Vitālijs Černočubs (Omskas "Jastrebi").

Savukārt Austrumu konferences vārtus sargās Iļja Nabokovs (Magņitogorskas "Staļnije ļisi") un Semjons Vjazovojs (Ufas "Tolpar").

Pirmo reizi MHL Izaicinājuma kauss notiks Čeļabinskā, nākamā gada 9.janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu