Pasečņikam rezultatīvs sniegums Spānijas čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu)
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu) Foto: @RealBetisBasket/Twitter

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks otrdien guva 16 punktus un Dairis Bertāns piebalsoja ar septiņiem punktiem Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņu pārstāvētajai Seviljas "Real Betis" komandai svinot uzvaru.

Seviljas basketbolisti viesos ar rezultātu 84:76 (22:26, 21:17, 22:25, 19:8) pārspēja Burgosas "San Pablo", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Pasečņikam šī bija otrā rezultatīvākā spēle pēc atgriešanās ACB - iepriekšējā mačā viņš guva 18 punktus.

Pasečņiks otrdien spēlēja 24 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā grozā raidīja septiņus no desmit divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Viņa kontā bija arī astoņas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, labākais +/- rādītājs komandā (+18) un 20 efektivitātes koeficienta punkti.

Bertāns spēlēja 24 minūtes un četras sekundes, realizējot divus no sešiem "trejačiem" un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Tāpat rūjienietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, tika pie trīs piezīmēm un diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kā arī pozitīva +/- rādītāja (+1) un trīs efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Šons Evanss, bet pretiniekiem 21 punktu guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Dani Diezs.

Jau ziņots, ka pirmdien Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM viesos ar 100:83 uzveica Grankanārijas "Herbalife", kamēr Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Urbas" izbraukumā ar 89:97 piekāpās Lugo "Breogan". Acs savainojuma dēļ nespēlē Vitorijas "Baskonia" aizsargs Artūrs Kurucs, bet Covid-19 uzliesmojumu dēļ pārceltas trīs latviešu pārstāvēto komandu spēles - nedēļas sākumā laukumā nedevās Rolands Šmits ("Barcelona"), Artūrs Žagars un Krišs Helmanis (abi - Badalonas "Joventut"), kā arī Mārcis Šteinbergs un Jānis Bērziņš (abi - Manrezas "Baxi").

"Barcelona" klubs ar 11 uzvarām 13 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, bet "Joventut" basketbolistiem deviņi panākumi 13 mačos dod trešo pozīciju, kamēr UCAM ar deviņām uzvarām 15 cīņās ir ceturtā. Tālāk piektajā vietā ir "Baxi" ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ir ceturtā, bet "Baskonia" vienībai astoņi panākumi 15 dueļos dod devīto pozīciju. "Urbas" ar pieciem panākumiem 15 spēlēs ir 16., bet "Real Betis" ar trīs uzvarām 15 mačos ir pēdējā vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu