Meli, netaisnība un mobings - Latvijas pludmales volejbolā samilzis konflikts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pludmales volejbola bumba. Ilustratīvs foto
Pludmales volejbola bumba. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālajos tīklos vētru izraisījis Latvijas Volejbola federācijas (LVF) lēmums saistībā ar atlases principiem, nosakot dalībnieces startam Eiropas U-20 čempionātā (EČ) pludmales volejbolā meitenēm.

"Labdien! Vajadzīgs padoms! Mana meita spēlē pludmales volejbolu! Ar savu pārinieci izcīnīja tiesības pārstāvēt Latviju kā pirmais pāris, EČ pludmales volejbolā U-20 grupā. Cik šobrīd saprotu, ka vienai "cacai" sagribējās manas meitas vieta izlasē. Tika "pielīsts" treneriem un pāriniecei. Un treneri paziņoja, ka maina manu meitu pret citu. Vēl visam klāt, samelo Volejbola federācijai, ka mana meita ir piekritusi maiņai. Viņa nepiekrita un nekad nepiekritīs. Un pārspēlēt ar citu meiteni pārī viņa arī nepiekrita. Tagad Volejbola federācijas valde, pareizāk teikt viena "***" pateica par pārspēlēm un visa valde nodancoja pēc viņas "stabules", liek manai meitai pārspēlēt. Cik tas ir likumīgi? Un ko mēs varam darīt? Ceru, ka ir kāds advokāts un varēs mums palīdzēt ar padomu," savā profilā "Facebook" vietnē raksta pludmales volejbolistes Amandas Regutes mamma Ilze.

Foto: Ekrānšāviņš no Facebook
Foto: Ekrānšāviņš no Facebook

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) pirmdien nāca klajā ar paziņojumu, sniedzot skaidrojumu publiski izskanējušajiem pārmetumiem.

"Atsaucoties uz internetā plašu rezonansi ieguvušo ierakstu par it kā netaisnīgo situāciju starp U-20 pludmales volejbola spēlētājām Amandu Reguti un Danielu Konstantinovu, vēlamies sniegt arī Latvijas Volejbola federācijas (LVF) komentāru," vēstīts paziņojuma ievadā.

LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte skaidro, ka atlases principa ieviešana pirms čempionātiem bijusi tieši viņa iniciatīva, jo tas ir efektīvākais veids, kā izvairīties no subjektīvisma un nosūtīt dalībai augsta mēroga sacensībās pašus labākos sportistus. Tā pēc atlases kļuva zināms, ka uz Eiropas Čempionātu U-20 vecuma grupā jādodas Amandai un Danielai. Bet kas tad īsti nogāja greizi?

"Jau kādu laiku klīda baumas, ka meitenēm ir gan savstarpējās komunikācijas problēmas, gan arī nesaskaņas ar treneri, taču LVF uzstāja, ka atlase ir notikusi, uzvarētājas noteiktas un uz čempionātu ir jādodas kopā. Pēc kāda laika gan saņēmām trenera Aleksandra Soloveja vēstuli, kurā viņš lūdz mainīt sastāvu un kā pirmo pāri noteikt Līvu Eberi un Danielu Konstantinovu, bet kā otro - Amandu Reguti un Kitiju Martini. Tajā pašā dienā iesniegumu LVF saņēma no A. Regutes. Tādēļ, uzreiz reaģējot, sasaucām sapulci, uz kuru aicinājām visas iesaistītās puses," skaidro LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte.

Uz minēto sapulci ieradās Amanda ar mammu, Daniela, Līva, treneris, pludmales volejbola izlašu koordinatore Sandra Selga un arī LVF ģenerālsekretārs. Sarunas laikā kļuva skaidrs, ka konflikts ir visai samilzis, gan treneris, gan Daniela apstiprināja, ka turpmāka komandas pastāvēšana nav iespējama un kompromisu īsti nav. Tika piedāvāti divi iespējamie varianti:

  • par pirmo pāri kļūst Amanda Regute un Kitija Martini, savukārt Daniela Konstantinova kopā ar Līvu Eberi kļūst par otro pāri, kam LVF sola maksimāli lielu atbalstu čempionātā;
  • notiek atlases sacensību papildu spēles, kurās uzvarētājs kļūst par pirmo pāri, bet zaudētājs attiecīgi par otro. Tādējādi noskaidrojot spēcīgāko pāri un saglabājot sportisko principu - valsti dodas pārstāvēt spēcīgākais duets.

Tā kā objektīvi bija neiespējami noskaidrot, kurš ir konflikta izraisītājs, radās grūtības izvēlēties pirmo un otro pāri, tāpēc nolemts par labu atlases papildu spēlēm, par ko valde balsoja vienbalsīgi.

"LVF nevēlas kļūt par tiesnesi šādos konfliktos, mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt, lai Eiropas un pasaules čempionātos mūsu valsti pārstāv paši labākie sportisti. Augstu vērtējam abu meiteņu ieguldīto darbu un sagatavotības līmeni, novēlam panākumus turpmākajās gaitās! Paldies arī vecākiem, kuri nepaliek vienaldzīgi, cenšoties nodrošināt saviem bērniem visu to labāko. Jā, dažkārt nav pieejami vienkārši risinājumi, taču visām iesaistītajām pusēm jācenšas saglabāt vēsu prātu un nodrošināt pašu labāko sportistu dalību plaša mēroga sacensībās," rezumē Tunte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu