Foto un video ⟩ Ābols: Prieks un lepnums par puikām

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase svētdien Edmontonā mačā ar Čehiju pirmo reizi šajā pasaules junioru čempionātā spēlēja, nevis mocījās, pēc vēsturiskās iekļūšanas ceturtdaļfinālā sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atklāja valstsvienības galvenais treneris Artis Ābols.

Ar "hat-trick" izceļoties komandas kapteinim aizsargam Ralfam Bergmanim, Latvijas juniori ar 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) uzvarēja vienaudžus no Čehijas.

Pa vārtiem guva arī Martins Laviņš un Rainers Rullers, bet Bruno Brūveris vārtos tika galā ar 33 no 35 pretinieku metieniem, atvairot 94% metienu.

A apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Kanāda, astoņi punkti trīs cīņās ir Somijai, pa četriem punktiem četros dueļos iekrāja Latvija un Čehija, bet divi punkti četros mačos bija Slovākijai.

"Man prieks un lepnums par puikām, ka spēli, kurā mums "bija jāuzvar". Līdz šim mēs nespēlējām slikti, bet līdz šim mēs to darījām smagi, un bija atbildības nasta. Vakardienas treniņš mums bija labākais, kāds mums ir bijis kopējās sadarbības laikā. Šodien puikas izgāja laukumā un spēlēja, nevis mocījās," pēc uzvaras saviļņots bija Ābols, piebilstot, ka paldies jāsaka treneriem, kuri ar hokejistiem ir strādājuši iepriekš, jo viņš to darīja tikai mēnesi.

Pirms spēles viņš komandai teica, ka, redzot čehu, "tur nekā īpaša nav", bet ar slovākiem tika spēlēts līdzīgi.

Raksturojot Čehiju, Ābols pirms spēles teica, ka Čehijai ir labi un tehniski uzbrucēji, ātri atkārtotie uzbrukumi, un viņi neatlaidīgi laužas uz vārtiem, pieņemot gudrus lēmumus ar ripu un labi spēlējot bez tās.

"Kanādai, pieļauju, ka līdz mačam ar Somiju grūtākais pretinieks bijām mēs. No rīta teicu, ka mums jāiet un jāspēlē. Mēs nevis ejam atsities vai nospēlēt godam, bet mēs ejam uzvarēt," skaidroja treneris, piebilstot, ka spēle bija grūta, taču vārtsargs pavilka komandu aiz sevis, Latvija guva vārtus, vienus iemetot arī vairākumā.

"Bergmanis ir viens no labākajiem mūsu komandas spēlētājiem, un ne par velti viņš ir kapteinis. Spēlētājs, kurš varbūt nav pats spēcīgākais, ātrākais un tehniskākais, bet viņam ir drosme spēlēt, spīts un attieksme. To viņš arī nodemonstrēja," aizsarga "hat-trick" komentēja Ābols.

"Mūs izslēgšanas spēlēs neviens negaidīja, un pasaules rangā no dalībniecēm esam pēdējā - desmitajā vietā. Kā teicu čaļiem, varam ko nedaudz vairāk," jau domājot par ceturtdaļfinālu, kurā pretinieks vēl nav zināms, saka treneris.

Visdrīzāk Latvijas pretiniece būs Zviedrija, taču svētdienas vakarā Latvijas izlase priecājās par uzvaru un nosacīti svinēja, jo "tā ir lappuse vismaz Latvijas U-20 izlases vēsturē", piebilda Ābols.

Latvijas izlases pretinieki pirmdien noskaidrosies Zviedrijas un Vācijas spēlē.

B grupā 12 punkti četros mačos ir ASV, trijās spēlēs pa sešiem punktiem ir Zviedrijai un Vācijai, bet bez punktiem pagaidām ir Šveice un Austrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu