Eklstons atzīst vainu – bijušajam F-1 bosam piespriež milzīgu naudas sodu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bijušais Pirmās formulas (F-1) boss Bērnijs Eklstouns
Bijušais Pirmās formulas (F-1) boss Bērnijs Eklstouns Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) boss Bērnijs Eklstons atzīts par vainīgu krāpšanā un būs spiests maksāt milzīgu naudas sodu, vēsta "Reuters".

Ceturtdien, 12. oktobrī, Eklstons stājās tiesas priekšā, kur atzina vainu nodokļu krāpšanas lietā.

Bijušais F-1 boss atlīdzībā būs spiests samaksāt 800 miljonus ASV dolāru lielu naudas sodu (753 miljoni eiro).

Tiek ziņots, ka viņš no Lielbritānijas valdības slēpis 463 miljonus eiro lielu trasta fondu, kas atradās Singapūrā. Tiesā Eklstons uz jautājumu, vai viņam ārpus Lielbritānijas pieder kādi finansiāli līdzekļi, atbildējis noliedzoši, kas nozīmē, ka viņš ir melojis.

Tiek lēsts, ka Eklstona kopējā bagātība sasniedz gandrīz 3,5 miljardus eiro.

Eklstona pārstāve tiesā arī norādīja, ka tiesvedības procesa laikā ievērojami pasliktinājusies bijušā funkcionāra veselība.

Eklstons pēdējo gadu laikā uzmanības centrā nonācis ne to labāko iemeslu dēļ. Neilgi pēc kara sākuma Ukrainā viņš atzina, ka kara noziedznieka Vladimira Putina vietā būtu gatavs uzņemt lodi.

Savukārt šogad 92 gadus vecais Eklstons atklāja, ka ir zinājis par bēdīgi slaveno 2008. gada Singapūras GP skandālu, bet nolēmis nerīkoties. Viņš pats atzina, ka šīs sacīkstes rezultātus vajadzējis anulēt, kā rezultātā tiesvedības procesu un cīņu par tiesībām uz 2008. gada pasaules čempiona titulu sācis Felipe Masa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu