Panākumiem bagāta Zviedrijas vieglatlēte 21 gada vecumā izdarījusi pašnāvību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas vieglatlēte Emīlija Brendžfelta
Zviedrijas vieglatlēte Emīlija Brendžfelta Foto: www.friidrott.se

Sportiskiem panākumiem bagāta garo distanču skrējēja Emīlija Brendžfelta izdarījusi pašnāvību 21 gada vecumā, vēsta Zviedrijas Vieglatlētikas federācija.

Brendžfelta bija viena no valsts vadošajām garo distanču skrējējām. Zviedrijas Vieglatlētikas federācija apstiprinājusi, ka perspektīvā sportiste izdarījusi pašnāvību.

"Pēdējos mēnešos Emīlija jutās ļoti slikti. Gan fiziski, gan psihiski. Viņai bija tuvinieku atbalsts, bet 13. novembrī viņa atņēma sev dzīvību," teikts paziņojumā.

Pat Brendžfelta novembra sākumā publiskoja "Instagram" ierakstu, kurā saviem sekotājiem stāstīja par veselības problēmām.

"Kādu laiku neko neesmu šeit publicējusi. Tas ir tāpēc, ka jūlija beigās mans organisms apstājās. Nevaru skriet, jo man ir ļoti augsts pulss, pat pieceļoties kājās. Šobrīd pat pastaiga ir sāpīga. Pie ārstiem esmu bijusi vairāk nekā 20 reižu, bet visās pārbaudēs problēmas neparādās. Mans ķermenis joprojām ir ļoti noslogots, neskatoties uz to, ka tam pēdējos mēnešos esmu veltījusi daudz uzmanības. Varbūt 48 kilometri Transvulkānijas skrējienā bija par daudz 21 gadu vecai meitenei.

Esmu ļoti noskumusi, jo treniņi man nozīmē daudz. Bet tagad pat parastas dzīves dzīvošana ir grūta. Pēdējos mēnešos vairāk laika esmu pavadījusi gultā nekā uz kājām. Varbūt kādu dienu būšu atpakaļ. Varbūt nekad neatgriezīšos. Ceru, ka mans ķermenis spēs atkopties," rakstīja Brendžfelta.

Pērn Brendžfelta bŗīvdabas skriešanas Pasaules kausa izcīņas 40 kilometru distancē izcīnīja bronzas medaļu, bet šogad ierindojās piektajā vietā. Tāpat viņa aizvadītajā gadā kļuva arī par Zviedrijas čempioni.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu