Graudiņai un Samoilovai viena uzvara divās "Elite 16" turnīra spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova ceturtdien Brazīlijā svinēja vienu uzvaru divās pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīra spēlēs.

Sezonas pēdējā "Elite 16" turnīrā Graudiņa/Samoilova, kuras turnīrā izsētas ar devīto numuru, A grupas pirmajā spēlē ar rezultātu 1-2 (19:21, 21:16, 9:15) zaudēja pasaules ranga līderēm brazīlietēm Eduardai Lizboai un Anai Patrisijai Silva (1.).

Brazīliešu kļūdas servē mača sākumā ļāva iegūt pāris punktu pārsvaru, bet neizšķirtu pretinieces panāca pēc tam, kad latvietes trāpīja bumbu tīklā (8:8). Pēc Lizboas uzbrukuma mājinieces pirmo reizi mačā ieguva vadību, bet vēlāk Graudiņas "eiss" un spēle pie tīkla ļāva atgriezties priekšā, turklāt ar divu punktu pārsvaru (15:13). Arī šoreiz godalgotās brazīlietes neļāva Latvijas duetam noturēt vadību un vēlāk guva trīs punktus pēc kārtas (17:16), turpinājumā noslēdzot setu savā labā (21:19).

Otrajā setā latvietes pirmo reizi vadību ieguva pēc Graudiņas "eisa" (3:2), bet vēlāk Samoilovas uzbrukums deva plus divus punktus (8:6). Pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas sportistes piespieda pretinieces kļūdīties un guva trīs punktus pēc kārtas, nostiprinot vadību (14:10), kuru gan tikpat ātri izlaida no rokām un pēc Silvas bloka bija jau iedzinējos (14:15). Pēcāk Graudiņa/Samoilova atgriezās vadībā un ieguva pat četras setbumbas, no kurām izmantoja jau pirmo - 21:16.

Trešais sets sākās ar pretinieču "eisu", taču arī pēc tam kļūdu otrajā servē (1:1). Turpinājumā pretinieces guva četrus bezatbildes punktus pēc kārtas, latvietēm seta sākumā iegūto deficītu neatspēlējot un ciešot zaudējumu ar 9:15.

Brazīlijas duets piespieda pretinieces vairāk kļūdīties (17/12).

Lizboa un Silva spēkus apvienoja pērn, šajā laikā izcīnot vienu zelta un vienu sudraba medaļu pasaules čempionātos. Šosezon abi dueti tikušies trīs reizes "Elite 16" turnīru apakšgrupās, latvietēm uzvarot Ostravā, bet pretiniecēm - Dohā un Hamburgā.

Grupas otrā spēlē brazīlietes Talita da Roša Antunesa un Tamela Koradelli (16.) ar 2-0 (21:17, 21:19) uzvarēja šveicietes Anuku Veržē-Deprē un Joanu Mēderi (8.).

Otrajā grupas spēlē Graudiņa/Samoilova ar 2-1 (21:17, 18:21, 15:13) pārspēja vēl vienu Brazīlijas duetu Talita Antunesa/Tamela Koradelli (16.).

Pirmajā setā brazīlietes ne reizi neizvirzījās vadībā, Latvijas duetam panākot pārsvaru 9:2 un noturot uzvaru setā.

Otrā seta sākumā jau brazīlietes panāca 7:2 pārsvaru, kuru Graudiņa ar Samoilovu lēnām deldēja pārsvaru un pietuvojās līdz 9:11, taču tuvāk netika.

Trešajā setā latvietes panāca pārsvaru 6:4, pēc tam - 10:6, taču nākamos četrus punktus guva pretinieces, rezultātu izlīdzinot. Graudiņa ar Samoilovu vēlreiz rezultātā atrāvās - 13:10, bet vēlreiz tika noķertas (13:13), taču pēdējo divus punktus guva Latvijas duets.

Uzbrukumā vairāk punktu guva brazīlietes (32:28), izceļoties arī ar servi (4:2), taču blokā (4:3) labākas bija latvietes, kuras arī mazāk kļūdījās (12:19).

Otrā grupas otrās kārtas spēlē Lizboa un Silva ar 2-1 (21:16, 16:21, 15:10) apspēlēja Šveices duetu.

Piektdien plkst.23 pēc Latvijas laika latvietes spēlēs ar šveicietēm.

Izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas trīs labākās komandas.

Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/Kristiāns Fokerots un Līva Ēbere/Deniela Konstantinova sākotnēji atradās rezerves sarakstā un arī tiktu kvalifikācijā, taču neilgi pirms turnīra sākuma atsauca pieteikumus.

Šajā posmā turpinās cīņa par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 2024.gada 9.jūnijam, olimpiskās kvalifikācijas rangā gan sievietēm, gan vīriešiem noskaidrojot 17 labākās komandas.

No septiņiem šosezon aizvadītajiem "Elite 16" turnīriem Latvijas duets labāko rezultātu sasniedza Dohā, kur izcīnīja ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu