Medijs: Valakari kļūs par vicečempiones "Riga FC" galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Simo Valakari
Simo Valakari Foto: Kristians Putniņš/"FK Auda"

Somu speciālists Simo Valakari pārņems Latvijas vicečempiones futbolā "Riga" vadību, vēsta Somijas medija "MTV Uutiset" žurnālists Ētu Ikola.

Trešdien "Riga" pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Tomislavu Stipiču.

Ikola vēsta, ka Valakari trešdien dosies uz Rīgu, lai parakstītu līgumu ar vicečempioni, un klubs par jauno galveno treneri pavēstīs tuvāko dienu laikā.

Valakari pagājušajā sezonā vadīja citu Latvijas vienību "Auda", palīdzot komandai izcīnīt Latvijas čempionāta bronzas godalgas. Tāpat somu speciālista vadībā "Auda" piedzīvoja debiju Eirokausos, spēlējot UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Pirms pievienošanās "Audai" Valakari strādāja Kuopio "Palloseura" ("KuPS"), kuras rindās spēlēja Jānis Ikaunieks, un kopā izcīnīja Somijas vicečempionu titulu, kā arī triumfēja Somijas kausa izcīņā.

Trenera karjeras laikā Valakari trenējis arī divas Somijas vienības "Abo IFK" un "SJK Seinajoki", kā arī Norvēģijas komandu "Tromso IL", kas tobrīd sacentās Norvēģijas augstākajā līgā.

Savukārt Stipičs par "Riga" galveno treneri kļuva janvārī. Kopumā viņa vadībā galvaspilsētas klubs aizvadīja 46 spēles, izcīnīja 33 uzvaras, septiņas reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja sešus zaudējumus.

Stipičs šosezon palīdzēja "Riga" triumfēt Latvijas kausā, bet Latvijas čempionātā nācās samierināties ar otro vietu. Horvāta vadībā komanda un sasniedza UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

Iepriekš Latvijā horvātu speciālists strādāja ar "Auda" vienību, palīdzot tai pagājušajā gadā pārsteidzoši triumfēt Latvijas kausa izcīņā.

"Riga" čempionāta pēdējās kārtas mačā viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Valmieru", kas liedza kļūt par čempioniem. Rīgas komandu par punktu apsteidza RFS, kas noslēdzošās kārtas spēlē ar 1:0 (0:0) apspēlēja "Metta" futbolistus. Turnīra tabulā RFS savus principiālos sāncenšus apsteidza par vienu punktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu