Šilovs atzīts par gada labāko hokejistu "Latvijas Avīzes" aptaujā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Laikraksta "Latvijas Avīze" ekspertu aptaujā par 2023.gada labāko Latvijas hokejistu nosaukts vārtsargs Artūrs Šilovs.

Tradicionālajā aptaujā piedalījās 40 eksperti - 20 mediju pārstāvji un 20 ar hokeju tieši saistītu speciālistu. Katrs respondents nosauca sešus labākos savā skatījumā un par pirmo vietu tika piešķirti seši punkti, otro - pieci un tā tālāk.

Šilovs kā labākais tika nosaukts 22 reizes, bet kopumā pagājušā pasaules čempionāta labākais vārtsargs tika pie 201 punktiem. Šilovs kļuvis par trešo aptaujas uzvarētāju. Līdz šim trīs reizes Latvijas labākā gada hokejista titulu ieguva uzbrucējs Teodors Bļugers (2019., 2021. un 2022.gadā), bet divas reizes labākais izrādījās vārtsargs Elvis Merzļikins (2018. un 2020.gadā).

Otrajā vietā ierindojās pagājušā gada Stenlija kausa ieguvējs Bļugers, kurš par labāko tika atzīts desmit anketās un sakrāja 174 punktus. Četri respondenti pirmajā vietā lika izlases kapteini Kasparu Daugaviņu, trīs - aizsargu Uvi Balinski, bet reizi par labāko tika nosaukts "bronzas" vārtu autors pasaules čempionātā Kristiāns Rubīns.

Bļugeram otrā vieta ar 174 punktiem, trešais Balinskis ar 94 punktiem, bet tālāk sekoja Daugaviņš ar 93 punktiem, Rubīns ar 67 punktiem un Rodrigo Ābols ar 57 punktiem. Kopumā respondenti savās anketās minēja 18 hokejistus.

Ar pilniem aptaujas rezultātiem un balsotāju izvēli iespējams iepazīties "Latvijas Avīzes" 10.janvāra numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu