Video Merzļikins par gaidāmo pāreju uz citu komandu: Tas nedaudz biedē un apbēdina

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) atzinis, ka gaidāmā pārcelšanās uz citu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu nedaudz apbēdina un biedē.

Jau vēstīts, ka Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets" kluba vadības pārstāvji vienojušies par "jaunu scenāriju".

Merzļikins iepriekš Ziemeļamerikas medijiem norādīja, ka viņš nav pieprasījis maiņu uz citu komandu, taču Latvijas hokejists negrasās samierināties ar rezerves vārtsarga lomu.

"Blue Jackets" kluba vadība izvairīgi komentējusi plānus Merzļikinu mainīt uz citu komandu, taču Latvijas vārtsargs intervijā LTV apstiprinājis, ka viņš karjeru turpinās citviet.

"Apbēdina tas, ka būs maiņa, Nezinu, kad tā notiks," sacīja 29 gadus vecais Merzļikins, kurš karjerā aizvada piekto NHL sezonu.

"Tā būs jauna lappuse. Nonākšu kaut kur, nezinu kur – jauni cilvēki, jauni komandas biedri, jauna pilsēta. Viss būs jauns," turpināja vārtsargs.

Merzļikins profesionāla hokejista gaitas sāka Šveices klubā "Lugano". 2021. gadā Latvijas vārtsargs ar "Blue Jackets" vienojās par piecu gadu līgumu un 25,5 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

"Tas nedaudz biedē. Nekad neesmu mainīts. Savā dzīvē esmu bijis tikai divos klubos – Lugano un Kolumbusā," piebilda Merzļikins.

Šosezon NHL klubi maiņas darījumus var veikt līdz 8. martam.

Pēdējos sešos mačos Merzļikins tikai divreiz tika iekļauts spēles pieteikumā kā rezerves vārtsargs. Šajā nogrieznī "Blue Jackets" piedzīvoja piecus zaudējumus.

"Blue Jackets" pirmdien plkst. 20.00 pēc Latvijas laika savā laukumā dosies cīņā pret Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks".

Nākamajā spēlē "Blue Jackets" būs spēcīgs pretinieks. Bļugera pārstāvētā "Canucks" ar 61 punktu 43 spēlēs ir Rietumu konferences un arī kopumā līgas līdere.

"Blue Jackets" šosezon 43 spēlēs izcīnījusi tikai 35 punktus, ieņemot pirmspēdējo jeb 15. vietu Austrumu konferencē.

Merzļikins šosezon 23 mačos vidēji ielaidis 3,25 ripas un atvairījis 90,7% pretinieku metienu. Viņam ir labākie statistikas rādītāji "Blue Jackets" vārtsargu sastāvā.

Krievijas vārtsargs Daniils Tarasovs piedalījies astoņos mačos, vidēji ielaidis 4,09 ripas un atvairījis 87,5% metienu, savukārt kanādietis Spensers Mārtins vidēji 13 spēlēs zaudējis 3,65 vārtus un atvairījis 88,7% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu