Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šosezon spēlētāju maiņas darījumus var veikt līdz 8. martam. Nepilnus divus mēnešus pirms šī termiņa beigām kļuvis zināms, ka Elvis Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets" kluba vadība ir vienojušies, ka būs jāmeklē Latvijas vārtsargam cita komanda. Ziemeļamerikas hokeja apskatnieki pauž pārliecību, ka šobrīd citām komandām interese par Merzļikinu ir maza, kaut gan vairākiem klubiem ir vajadzība pastiprināt vārtsarga pozīciju. Kur karjeru turpinās Elvis?

Merzļikinam līgums ar "Blue Jackets" ir spēkā līdz 2026./27. gada sezonas beigām par algu 5,4 miljoni ASV dolāru sezonā. Līdz ar to citām NHL komandām, maiņas darījumā iegūstot Latvijas vārtsargu, būtu jāuzņemas lielas finansiālas saistības. Merzļikins publiski paudis, ka uzskata sevi par pirmo vārtsargu, ka viņš nesamierināsies ar rezervista lomu. Arī šis faktors jāņem vērā komandām, kas varētu izrādīt interesi sastāvam piesaistīt Latvijas vārtsargu.

"Tirgus viņam patlaban ir "mīksts". Kāpēc? Jo viņam ir spēkā līgums uz vēl nākamajām trim sezonām. Viņam ir jāspēlē labāk, kad viņam būs iespēja doties laukumā, lai paceltu savu vērtību tirgū. Šobrīd nav neviena, kas būtu gatavs viņu ņemt. Šķiet, ka maiņa drīzāk notiks vasarā, bet es varu kļūdīties," uzskata viens no zinošākajiem NHL apskatniekiem Pjērs Lebrans ("Pierre LeBrun"), kuram mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk "Twitter") ir vairāk nekā 840 tūkstoši sekotāju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp