Kādreizējā NBA zvaigzne piedāvā Porziņģim atvēlēt rezervista lomu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kādreizējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spīdeklis Čārlzs Bārklijs raidījumā "NBA On TNT" izteicis neparastu ideju par Bostonas "Celtics" sastāva piekoriģēšanu. Tas skartu arī Kristapu Porziņģi. 

"Celtics" pagājušajā naktī piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, atzīstot Denveras "Nuggets" basketbolistu pārākumu. Bostona otro reizi sezonā piedzīvoja divas neveiksmes pēc kārtas. 

Pirms šā mača Bārklijs ar kolēģiem Keniju Smitu, Ērniju Džonsonu un Šakilu O'Nīlu apsprieda "Celtics" izredzes izcīnīt šā gada NBA čempionu titulu. Bārklijs uzskata, ka "Celtics" neesot attaisnojumu šosezon palikt ar tukšām rokām. Viņš arī piedāvāja visai neparastu risinājumu "Celtics" uzbrukuma potenciāla izlīdzināšanai.

"Ja viņi šogad neizcīnīs titulu, tā būs absolūta izgāšanās. Viņiem ir viss," sacīja Bārklijs, kuru pārtrauca Džonsons, norādot, ka Bostonas vienībai ir viss, izņemot spēcīgu rezervistu soliņu.

Bārklijs uzreiz kolēģi izlaboja, piebilstot, ka izslēgšanas spēlēs komandas tik un tā izmanto mazāku spēlētāju skaitu.

"Izslēgšanas spēlēs soliņš nav tik nozīmīgs. Viņiem ir viss. Teitams un Brauns, iespējams, ir divi top 10 spēlētāji. Viņiem ir lielisks līderis Džrū Holideja personā. Bostonai ir arī, iespējams, labākais rezervists, lai gan viņš ir sākumsastāva spēlētājs. Es runāju par Porziņģi. Es nemaz nepieminēju Deriku Vaitu.

Porziņģis, iespējams, ir visas līgas labākais starp spēlētājiem, kuri nav savas komandas pirmā vai otrā opcija. Bostonai ir viss. Tu norādi uz soliņu? Viņi savu soliņa problēmu var atrisināt vienkārši. Es tiešām uzskatu, ka viņiem Porziņģi spēlē būtu jāiesaista no rezervistu soliņa," sacīja Bārklijs, piebilstot, ka latviešu basketbolistam šādā scenārijā pavisam noteikti spēļu beigās būtu jāatrodas laukumā.

Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē izcēlies ar 20,4 punktiem, 6,9 atlēkušajām bumbām un 1,8 bloķētiem metieniem.

Bostonas "Celtics" ar bilanci 48-14 ir visas NBA līdervienība.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu