Latvijas basketbolisti pārbaudes spēlē izcīna pārliecinošu uzvaru

TVNET/LETA
Papildināts 20:55, 26. jūnijs, 2024
Latvijas basketbolisti Rihards Lomažs, Klāvs Čavars un Jānis Strēlnieks
Latvijas basketbolisti Rihards Lomažs, Klāvs Čavars un Jānis Strēlnieks Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, trešdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar rezultātu 84:63 (24:18, 16:18, 24:8, 20:19) uzvarēja Ēģiptes valstsvienību.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Jānis Strēlnieks, 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Artūrs Strautiņš, bet 11 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Rihardam Lomažam.

Deviņi punkti un divi bloķēti metieni bija Dāvim Bertānam, astoņus punktus guva un piecas atlēkušās bumbas izcīnīja Anžejs Pasečņiks, septiņi punkti bija Mārcim Šteinbergam, pa sešiem - Marekam Mejerim un Jānim Timmam.

Spēles laiks starp basketbolistiem tika sadalīts līdzvērtīgi, visiem 13 laukumā pavadot vismaz desmit minūtes katram. Lielākais - nepilna 21 minūte - bija Pasečņikam.

Pretiniekiem ar 15 punktiem atzīmējās Omārs El-Šeihs.

Mājiniekiem bija izteikti labāka precizitāti metienos no tuvas distances (80%/58%), kā arī vairāk izcīnīto atlēkušo bumbu (39/30).

Latvijas izlases starta pieciniekā bija Jānis Timma, Artūrs Žagars, Dairis un Dāvis Bertāni, kā arī Anžejs Pasečņiks. Pieteikumā netika iekļauti Rolands Šmits un Rodions Kurucs.

Pirmajās divarpus minūtēs komandām neizdevās iekarot grozu, līdz precīzs aiz perimetra bija Timma. Ar "trejaci" atbildēja arī pretinieki, bet pēc tam Pasečņika divi grozi un vēl viens Timmas tālmetiens deva vadību ar 10:3. Pirmās desmit minūtes latvieši uzvarēja ar 24:18, ceturtdaļas otrajā pusē lielāko pienesumu rezultātā dodot Mārcim Šteinbergam un Jānim Strēlniekam.

Otrās ceturtdaļas pirmajās trīsarpus minūtēs Latvijas basketbolisti liedza pretiniekiem ar precīziem metieniem noslēgt uzbrukumus. Lukas Banki vadītā komanda ātri iekrāja 15 punktu pārsvaru (33:18), bet puslaika pārtraukumā devās tikai ar četru punktu handikapu (40:36).

Otro puslaiku mājinieki sāka ar izrāvienu 11:2, šajā nogrieznī deviņus punktus gūstot Rihardam Lomažam, bet vēlāk vadību palīdzēja nostiprināt Artūrs Strautiņš ar cīņu par bumbām un realizētajiem metieniem. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm Latvijas izlasei jau drošāka vadība (64:44).

Spītējot trešajā ceturtdaļā gūtajam rokas sasitumam, pēdējā desmitminūtē laukumā bija arī Pasečņiks.

Latvijas un Ēģiptes vīriešu valstsvienības līdz šim ir tikušās tikai vienu reizi. 2001.gada 18.jūlijā pārbaudes turnīrā Aleksandrijā latvieši uzvarēja ar 97:82. Tajā pašā turnīrā latvieši apspēlēja arī Ēģiptes otro izlasi (106:65).

28.jūnijā Latvija Tamperē plkst.18.30 tiksies ar Somijas izlasi.

Kristaps Porziņģis šovasar valstsvienībai palīdzēt nevarēs savainojuma un operācijas dēļ. Tāpat kvalifikācijā nespēlēs Andrejs Gražulis.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam.

Latvijas valstsvienība A grupas turnīrā 2.jūlijā, plkst.19, spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 3.jūlijā, plkst.19, - ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu