Banki: Šī nebija pati labākā spēle, taču deva vērtīgu pieredzi

LETA
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas izlases basketbolisti sagatavošanās posmā pirms Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra cenšas atrast savu maksimālo formu, pēc uzvaras pārbaudes mačā teica valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, trešdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar rezultātu 84:63 (24:18, 16:18, 24:8, 20:19) uzvarēja Ēģiptes valstsvienību.

"Dažiem spēlētājiem nebija ilgu laiku bijusi oficiālo maču pieredze. Daži treniņi paņēma pārāk daudz enerģijas. Basketbolisti cenšas atrast maksimālo formu šajā īsajā treniņnometnē. Šī nebija pati labākā spēle, taču tā deva vērtīgu pieredzi nākamajiem mačiem," sarunā ar žurnālistiem teica Banki.

Pieteikumā netika iekļauti Rolands Šmits un Rodions Kurucs, taču Banki teica, ka abiem vajadzētu būt pieejamiem nākamajā pārbaudes spēlē, kas gaidāma piektdien.

Otrdien kļuva zināms, ka Latvijas izlasei šovasar nepalīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Kristaps Porziņģis.

"Oficiāli par to uzzinājām tikai vakardien, taču jau pirms tam abu komandu medicīnas personāla darbinieki bija saziņā viens ar otru. Situācija jau pirms tam neizskatījās laba," atklāja Banki.

Oficiālā treniņnometne sākās tikai pagājušajā nedēļā, bet cīņa par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm norisināsies jau nākamnedēļ. "Atradīsim pareizos instrumentus, lai izveidotu konkurētspējīgu komandu. Mums ir vēl viena pārbaudes spēle un vēl vairāki treniņi, lai atrastu savu labāko versiju," uzsvēra Banki.

"Gruzija ir ļoti pieredzējusi komanda, kas spēlē pilnīgi citādāk, nekā Ēģipte. Tā būs ļoti smaga spēle pret spēcīgiem konkurentiem. Filipīnām ir citādāka spēles filozofija un mums būs jābūt gataviem spēlēt augstā tempā. Atšķirīgas komandas, taču ar to saskārāmies arī Pasaules kausa finālturnīrā. Esmu pārliecināts, ka varam spēlēt savā stilā," par gaidāmajiem pretiniekiem apakšgrupā teica Banki.

28.jūnijā Latvija Tamperē plkst.18.30 tiksies ar Somijas izlasi, un tā būs pēdējā pārbaudes spēle pirms olimpiskās kvalifikācijas.

"Centīsimies parādīt labāku spēles kvalitāti, īpaši daudz nepalielinot spēles laiku. Ceru, ka aizvadīsim labākas 40 minūtes, nekā tās bija šodien. Nākamā spēle būs vēl viens solis pretī kvalifikācijas turnīram. Šodien bija vairākas kļūdas, kuru cēlonis meklējams nogurumā, tāpat bija zema precizitāte soda metienos un tālmetienos, kur parasti slēpjas mūsu uzbrukuma potenciāls," skaidroja Banki.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam.

Latvijas valstsvienība A grupas turnīrā 2.jūlijā, plkst.19, spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 3.jūlijā, plkst.19, - ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu