Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto OS debitante Caune skrējienu sāk daudzsološi, taču 5000 m finālā netiek

Latvijas vieglatlēte Agate Caune piektdien Parīzes olimpisko spēļu 5000 metru skrējiena pusfinālā finišēja 16. un neiekļuva finālā, kopvērtējumā ieņemot 33.pozīciju.

19 gadus vecā Caune distances sākumā bija līderei japānietei Jumai Jamamoto sekojošās grupas priekšgalā, bet distances otrajā pusē, sāncensēm kāpinot tempu, latvietei neizdevās noturēties pozīcijās cīņā par finālu.

Caune finišēja 15 minūtēs un 38,19 sekundēs, no labāko astoņnieka, kas iekļuva finālā, atpaliekot 38,55 sekundes. Fināla sasniegšanai latvietei vajadzēja skriet 0,84 sekundes ātrāk par sev piederošo Latvijas rekordu.

Šajā pusfinālā ātrākā bija kenijiete Faita Kipjegona (14:57,56), labāko astoņniekam finišējot 2,08 sekundēs. Otrais skrējiens bija mazliet lēnāks un tajā uzvarētāja kenijiete Beatrice Čebeta finišēja 15 minūtēs un 0,73 sekundēs.

Finālā, kas notiks 5.augustā, iekļuva astoņas ātrākās no katra skrējiena, kurā piedalījās pa 20 sportistēm. Sacensību noslēgumā Caunei bija 33.vieta.

19 gadus vecā valmieriete Caune ir šo spēļu debitante.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu