Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Četri NBA spēlētāji paraksta vairāk nekā 100 miljonu dolāru vērtus līgumus

Turcijas basketbolists Alperens Šengins
Turcijas basketbolists Alperens Šengins Foto: AFP/SCANPIX

Alperens Šengins, Ārons Gordons, Džeilens Sagss un Džeilens Džonsons ar savām pārstāvētajām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām vienojušies par līgumiem vairāk nekā 100 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Turku centra spēlētājs Šengins ar Hjūstonas "Rockets" vienojušies par piecu gadu līgumu, basketbolistam šajā nogrieznī saņemot 185 miljonus dolāru.

22 gadus vecais Šengins iepriekšējā sezonā bija trešais visvairāk progresējušo spēlētāju balsojumā. Turks vidēji mača guva 21,3 punktus, izcīnīja 9,3 atlēkušās bumbas un atdeva 5,0 rezultatīvas piespēles, sezonu pārtraucot priekšlaicīgi potītes savainojuma dēļ.

Savukārt uzbrucējs Gordons ar Denveras "Nuggets" vienojušies par līguma pagarināšanu uz četriem gadiem, basketbolistam šajā laikā saņemot 133 miljonus ASV dolāru. Aizvadītajā sezonā 29 gadus vecais Gordons vidēji mačā guva 13,9 punktus un izcīnīja 6,5 bumbas zem groziem. No spēles viņš realizēja 55,6% metienu.

Orlando "Magic" ar 22 gadus veco aizsargu Sagsu vienojusies par piecu gadu līgumu par 150,5 miljoniem ASV dolāru.

Iepriekšējā sezonā Sagsa tālmetienu precizitāte bija tuvu 40%, basketbolistam vidēji mačā izpildot 5,1 metienu aiz perimetra. Vidēji 27 minūtēs viņš guva 12,6 punktus un pārtvēra 1,4 piespēles.

Gandrīz līdzvērtīgu līgumu par 150 miljoniem dolāru piecu gadu laikā noslēgusi Atlantas "Hawks" ar 22 gadus veco Džonsonu. Uzbrucējs iepriekšējā sezonā vidēji mačā guva 16,0 punktus, izcīnīja 8,7 atlēkušās bumbas, atdeva 3,6 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,2 bumbas, kā arī realizēja 1,3 tālmetienus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu