Pasečņikam 10 punkti Spānijas Karaļa kausa pusfināla spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien guva desmit punktus, bet viņa pārstāvētā Barselonas «Lassa» Spānijas Karaļa kausa izcīņas pusfināla spēlē savā laukumā ar rezultātu 74:87 (15:21, 28:20, 13:27, 18:19) zaudēja Barselonas «Lassa» komandai, kuras sastāvā nebija Rodiona Kuruca.

«Herbalife» komanda aizvadīja neveiksmīgu spēles trešo ceturtdaļu, pēc kuras zaudēja ar 56:68, lai arī pēc puslaika bija vadībā ar 43:41.

Pasečņiks spēlēja 18 minūtes un 40 sekundes, trāpot piecus no sešiem divpunktu metieniem, bet aizmetot garām vienīgo «sodiņu».

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnot trīs piezīmes un izprovocējot divus pretinieku pārkāpumus, tiekot pie deviņiem efektivitātes rādītāja punktiem.

«Herbalife» komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Markuss Ēriksons, kamēr «Lassa» komandā ar 14 punktiem izcēlās Pjērs Oriola.

Barselonas komandā šajā mačā nebija pieteikts Kurucs, kurš atrodas šīs komandas sistēmā, šosezon laukumā ejot vairākos Spānijas čempionāta mačos, kā arī aizvadot vienu spēli ULEB Eirolīgā.

Spānijas Karaļa kausa finālā «Lassa» tiksies ar citu šīs valsts basketbola grandu Madrides «Real», kas otrā pusfināla mačā ar 77:59 (11:19, 26:19, 19:11, 21:10) sagrāva Tenerifes «Iberostar» komandu.

Fināls notiks svētdien.

Pirms tam piektdien ceturtdaļfinālā Pasečņiks guva deviņus punktus, bet «Herbalife» ar 107:92 uzvarēja Fuenlavradas «Montakit», kuras rindās astoņus punktus iemeta Rolands Šmits.

Tikmēr citā ceturtdaļfināla cīņā Jānis Timma guva 17 punktus, taču tas neglāba viņa un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto Vitorijas «Baskonia» komandu no zaudējuma ar 90:94 pret Barselonas «Lassa».

Pasečņiks, Šmits un Kurucs nākamajā nedēļā tiek gaidīti Latvijas izlasē, kura sāks gatavoties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Ukrainu un Turciju, kuras 23. un 26.februārī notiks Rīgā. Tikmēr Timma izlasei nevarēs palīdzēt, jo «Baskonia» komandai jāpiedalās ULEB Eirolīgas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu