Šmits nevarēs palīdzēt basketbola izlasei mačā pret Turciju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība trešdien dodas uz Turcijas pilsētu Bursu, kur piektdien tā sāks Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, pirmajā mačā tiekoties ar mājinieku izlasi. Slimības dēļ gaidāmajā mačā komandai nevarēs palīdzēt Rolands Šmits, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Komandas sastāvā pēdējā brīdī nācās veikt vienu izmaiņu - slimības dēļ izbraukumā nepiedalīsies spēka uzbrucējs Šmits, kuru aizstās centra spēlētājs Iļja Gromovs.

«Ņemot vērā Rolanda veselības stāvokli, lietderīgāk ir ļaut veseļoties Rīgā, cerībā, ka viņš varēs palīdzēt vismaz svētdienas spēlē ar Zviedriju. Šmita enerģija komandai ir ļoti svarīga, tomēr spēka uzbrucēju pozīcijā šajā sastāva modelī ir vairāki spēlētāji ar saviem trumpjiem,» paziņojumā citēts valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

«Turcijas komandas sastāvs ir zināms, spēlētāju meistarības nianses - arī. Spēles plānā tas tiks ņemts vērā, bet izšķiroša nozīme būs tam, kā nospēlēsim paši. Prasmei parādīt labāko sniegumu, izmantot mūsu trumpjus un, protams, pašatdevei un pārliecībai par saviem spēkiem,» piebilda Latvijas izlases vadonis.

Jau vēstīts, ka FIBA un ULEB konflikta dēļ Eirolīgas kalendārā nebūs pārtraukuma izlases spēļu laikā, līdz ar to šā iemesla dēļ Latvijas valstsvienībai nevarēs palīdzēt Jānis Timma, Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks.

Savukārt pēc pašu lēmuma izlasei novembrī nepievienosies Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers. Meiers šādu lēmumu pieņēmis, ņemot vērā pašreizējo statusu Krievijas klubā Kazaņas «Unics», kur pagaidām nav izdevies nostabilizēties komandas pamatrotācijā. Lejasmeiers atsaucas uz veselības problēmām, kuru dēļ nevar spēlēt ar pilnu jaudu.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

24. novembrī plkst. 18 Turcija - Latvija (tiešraide TV6)

26. novembrī plkst. 17 Latvija - Zviedrija (biļetes var iegādāties basket.lv)

23. februārī Latvija - Ukraina

26. februārī Latvija - Turcija

28. jūnijā Zviedrija - Latvija

1. jūlijā Ukraina - Latvija

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu