Šmits: Uzvara pār Krieviju ir kaut kas fantastisks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Visi Latvijas izlases basketbolisti, kas nāca laukumā Eiropas čempionāta mačā pret Krieviju, nospēlēja lieliski. Šis panākums ir kaut kas fantastisks, uzskata valstsvienības spēlētājs Rolands Šmits.

Latvijas izlase otrdien svarīgā cīņā ar rezultātu 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo apakšgrupas līderi Krieviju, iegūstot iespēju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmētu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

«Šis panākums ir kaut kas fantastisks. Visi, kas nāca laukumā, nospēlēja lieliski,» pēc mača žurnālistiem pauda Šmits, nevēloties koncentrēties uz tiesnešu darbību. «Protams, kāda svilpe pirmajā puslaikā traucēja spēlēt, bet par to nevajag domāt - blakuslietas tikai traucē. Ir jādomā tikai par basketbolu un spēli.»

Šmitam šajā mačā daudz sanāca spēlēt pret Krievijas vienīgo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Timofeju Mozgovu, kurš pirmajā puslaikā sameta 15 punktus, bet otrajā tiem pievienoja vairs tikai vienu.

«Manos un Mozgova gabarītos ir atšķirība, bet domāju, ka savu darbu izdarīju labi. Centos vairāk segt uz ātrumu. Ja viņš pirmajā sekundē iespiež postā, ir grūti tikt priekšā, tāpēc centos viņam traucēt saņemt bumbu. Sanāca tīri labi,» teica Šmits. «Aizsardzībā pret Mozgovu ir grūtāk nekā uzbrukumā, jo uzskatu, ka esmu ātrāks par viņu. Aizsardzībā bija grūtāk, jo viņš ir garš un spēcīgs.»

Apakšgrupu turnīru noslēdzot ar vienādu uzvaru bilanci, augstāko pozīciju ieņems izlase, kurai būs labāki rezultāti savstarpējās spēlēs. Ja Latvija, Serbija un Krievija turnīru noslēgs ar vienādu bilanci, grupā uzvarēs Serbija, kas šo komandu savstarpējos dueļos iekrājusi plus septiņus punktus, plus pieci punkti ir Latvijai, bet Krievija tika pie mīnus 12 punktiem.

Šmits nenoliedza, ka Latvijas izlase maču centusies uzvarēt ar 18 punktu pārsvaru, lai iegūtu labāku savstarpējo spēļu bilanci.

«Tagad jāuzvar Turcija. Nav citu variantu,» pauda Šmits.

Apakšgrupas noslēdzošo maču pret mājinieci Turciju Latvija aizvadīs ceturtdien plkst.20.45, bet pēc tam svētdien tai būs astotdaļfināla duelis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu