Vācijas hokeja zvaigzne Draizaitls noslēdz 68 miljonu līgumu ar NHL klubu «Oilers»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vācijas hokeja zvaigzne Leons Draizaitls ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Edmontonas «Oilers» noslēdzis astoņu gadu līgumu, kuru laikā viņš nopelnīs 68 miljonus ASV dolāru (45,6 miljoni eiro), vēsta ESPN.

21 gadu vecais uzbrucējs «Oilers» sastāvā pagājušajā sezonā regulārajā turnīrā 82 mačos guva 29 vārtus un veica 48 rezultatīvas piespēles, savukārt Stenlija kausa izcīņā viņa rēķinā 13 spēlēs seši precīzi metieni un 10 piespēles.

Draizaitls savā karjerā aizvadījis trīs sezonas pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. «Oilers» komanda viņu izraudzījās 2014.gada NHL draftā ar 3. numuru.

Vācijas hokeja zvaigzne bija ierobežotais brīvais aģents. Proti, jebkura līgas komanda varēja viņam piedāvāt līgumu. Taču, piedāvājot tādus pašus nosacījumus, «Oilers» piederētu tiesības paturēt spēlētāju.

«Nevienā brīdī neapsvēru domu doties kaut kur citur [uz citu komandu],» norādīja Draizaitls. «Tas man pat nenāca prātā. Vēlējos palikt Edmontonā, es šeit jūtos komfortabli. Domāju, mums ir labs kolektīvs, kas veidojas par kaut ko īpašu.»

Jau vēstīts, ka «Oilers» šovasar iepriekš noslēdza astoņu gadu līgumu ar kanādiešu hokejistu Konoru Makdeividu, kurš kontrakta ietvaros nopelnīs 100 miljonus dolāru.

Vidēji sezonā 20 gadus vecais uzbrucējs nopelnīs 12,5 miljonus dolāru. Līdz ar to viņš kļuvis par vislabāk atalgoto spēlētāju NHL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu