Bijušais tramplīnlēcējs Rogličs uzvar «Tour de France» posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs no «LottoNL-Jumbo» komandas trešdien negaidīti bija labākais prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» 17.posmā.

Pašlaik 27 gadus vecais Rogličs trešdien triumfēja sarežģītā distancē, kurā sportistiem kopumā bija jāveic 183 kilometri. Sākotnēji slovēnis bija starp vairāk nekā 30 sportistiem, kuri atrāvās no peletona, bet pēcāk pats pārņēma vadību, demonstrējot lielisku sniegumu tieši vairākos kāpumos.

Noslēgumā Rogličs finišu sasniedza pēc piecām stundām, septiņām minūtēm un 41 sekundes, bet tuvākais sekotājs, slavenais kolumbietis Rigoverto Urans («Cannondale-Drapac») no viņa atpalika par vienu minūti un 13 sekundēm. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms no Lielbritānijas («Sky»).

Zīmīgi, ka 2007.gadā Rogličs kļuva par pasaules junioru čempionu tramplīnlēkšanā ar slēpēm, bet profesionāls riteņbraucējs viņš ir vien no 2014.gada.

Rogličs ir arī pirmais Slovēnijas riteņbraucējs, kurš spējis uzvarēt kādā no «Tour de France» posmiem.

Tikmēr trešdien par izstāšanos no šī gada «Tour de France» velobrauciena paziņoja Vācijas sprinta zvaigzne Marsels Kitels, kurš šogad tūrē bija pamanījies uzvarēt piecos posmos.

Trešdien Kitels piedzīvoja kritienu jau aptuveni pēc 20 veiktiem kilometriem. Vācietim bija vairākas grieztas brūces, bet sākotnēji viņš vēl centās turpināt braukt, tomēr pēc dažiem kilometriem sportists izstājās.

Kitels līdz šim brīdim bija «Tour de France» zaļā krekliņa īpašnieks, kas pienākas tūres labākajam sprinterim.

Velobrauciena kopvērtējumā pēc 17 posmiem Frūms par 27 sekundēm apsteidz Uranu, kamēr trešais joprojām ir francūzis Romēns Bardē («AG2R La Mondiale»), kurš arī atpaliek tikpat.

Iepriekš otro vietu kopvērtējumā ieņēma itālis Fabio Aru («Astana»), tomēr viņš trešdien bija desmitais, kas kopvērtējumā licis nokrist uz ceturto pozīciju, Frūmam zaudējot 53 sekundes.

Prestižās «Tour de France» sacīkstes notiek 104.reizi un turpināsies līdz svētdienai, kad tās noslēgsies Parīzē. Iepriekšējās divās tūrēs triumfēja Frūms, kurš ir trīskārtējs šo sacensību čempions, jo uzvarēja arī 2013.gadā.

Latvija šogad šajā velobraucienā nav pārstāvēta.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu