Vācijas šķēpmetējs Feters kļūst par otro visu laiku tālāko šķēpmetēju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Lieliska metienu sērija sacensībās Šveicē otrdien izdevās Vācijas šķēpmetējam Johanesam Feteram, kurš labākajā no mēģinājumiem šķēpu aizmeta 94,44 metrus tālu, vēsta Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF). Viņš kļuvis par otro visu laiku tālāko šķēpmetēju šīs disciplīnas vēsturē.

Augstvērtīgus rezultātus Feters sacensībās Lucernas pilsētā sasniedza visos izpildītajos metienos, četros no tiem šķēpu metot tālāk par 90 metriem. Vislabāk 24 gadus vecajam sportistam izdevās ceturtais metiens, kad šķēpu aizmeta 94,44 metrus tālu, kas ir jauns Vācijas rekords.

Līdzšinējais Vācijas rekords piederēja Tomasam Rēleram, kas bija 93,90 metri.

Četri tālākie metieni pasaulē pieder leģendārajam čeham Janam Žeļeznijam. Viņam piederošais pasaules rekords ir 98,48 metri. Aiz Žeļeznija pasaules tālāko šķēpmetēju sarakstā tagad atrodas tieši Feters.

«Pēc pirmajiem diviem metieniem saņēmu daudz adrenalīna,» IAAF mājas lapā citēts Feters. «Pirmais metiens, kas bija pāri 90 metriem, deva man stimulu. Es sasniedzu savu šīs sezonas mērķi un laboju Vācijas rekordu. Man trūkst vārdu.»

Fetera 94,44 metri ir ceturtais visu laiku tālākais metiens pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu