Ostapenko ieņem otro vietu Vimbldonas čempionāta labāko breikotāju sarakstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Vimbldonas čempionāta pirmajās trīs kārtās bijusi otra labākā pretinieku servju lauzēja. Viņā Vimbldonā sasniegusi astotdaļfinālu, kurā pirmdien tiksies ar Jeļinu Svitoļinu.

Ostapenko pirmajās trīs spēlēs uzvarējusi realizējusi 17 breikbumbas, bet par trim vairāk ir Dominikai Cibulkovai, taču slovākiete vienspēļu turnīru neturpina.

Ostapenko, atgriežot pretinieču pirmo servi, guvusi 62 punktus, šajā statistikas rādītājā dalot trešo vietu ar amerikānieti Venusu Viljamsu. Līdere ar 72 punktiem ir Cibulkova, bet otro vietu ar 64 punktiem ieņem Viktorija Azarenka. Savukārt no pretinieču otrajām servēm viņa guvusi 45 punktus, kas dod dalītu 12.vietu.

Tāpat Ostapenko pieļāvusi 12 dubultkļūdas, šajā statistikas rādītājā ieņemot astoto vietu.

Tikmēr breikbumbu realizācijas procentā Anastasija Sevastova, kur apstājās otrajā kārtā, ar 70% (7 no 10) ieņem septīto vietu.

Savukārt vīru turnīrā Ernests Gulbis divos mačos veicis 33 netveramās serves, labāko «eisu» izpildītāju sarakstā ieņemot 11.vietu. Viņš servējis bumbiņu ar ātrumu 137 jūdzes stundā (220 kilometri stundā), kas ir dalīts sestais labākais rezultāts, bet līderis ar 143 jūdzēm stundā (230 kilometri stundā) ir gruzīns Nikolozs Basilašvili.

Gulbis pirmajos divos mačos ar pirmo servi guvis 87 no 104 iespējamajiem punktiem, ar 84% šajā statistikas rādītājā ieņemot desmito vietu. Tāpat latviešu tenisists realizējis desmit breikbumbas, kas ir dalīts 14. labākais rezultāts.

Zīmīgi, ka ATP ranga 589.vietā esošais Gulbis ir viszemāk rangā esošais sportists, kurš vēl turpina sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu