Heivords vienojas ar «Celtics»; «Knicks» zaudē kārtējo saspēles vadītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas «Celtics» panākusi vienošanos ar uzbrucēju Gordonu Heivordu par vairāk nekā 100 miljonu dolāru līgumu, savukārt Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» vienība zaudējusi kārtējo iespēju piesaistīt sastāvam saspēles vadītāju, vēsta ASV mediji.

Heivords un «Celtics» panākuši vienošanos uz četriem gadiem par 128 miljoniem ASV dolāru (113 miljoni eiro) lielu spēlētāja atalgojumu.

27 gadus vecais Heivords aizvadītajā sezonā Jūtas «Jazz» komandas rindās 73 mačos vidēji spēlē guva 21,9 punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas.

Heivords līdz šim visu savu NBA spēlētāja karjeru pavadīja «Jazz» komandā, kas viņu 2010.gada draftā izvēlējās ar devīto numuru. Šogad viņš pirmo reizi karjerā kļuva par NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieku.

Lēmums pievienoties Bostonai lielā mērā saistāms ar to, ka Heivords savulaik spēlēja «Butler» koledžā pie trenera Breda Stīvensa, kurš tagad vada «Celtics» komandu.

Savukārt vienošanos ar Sakramento «Kings» komandu uz trim gadiem par 57 miljoniem ASV dolāru (50 miljoni eiro) panācis saspēles vadītājs Džordžs Hils, kurš iepriekš bija nonācis Porziņģa pārstāvētās «Knicks» vienības interešu lokā.

Pašlaik 31 gadu vecais Hils pagājušajā sezonā pārstāvēja «Jazz» komandu, kuras sastāvā viņš 49 mačos vidēji guva 16,9 punktus un veica 4,2 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka «Knicks» ģenerālmenedžeris Stīvs Milss nevēlas parakstīt jaunu līgumu ar saspēles vadītāju Deriku Rouzu, tāpēc komandas vadība meklē viņam aizstājēju šajā pozīcijā.

«Knicks» iepriekš interesējās arī par Džrū Holideju, Džefu Tīgu un spāni Rikiju Rubio. Pirmais no viņiem piekrita pagarināt līgumu ar Ņūorleānas «Pelicans» par 126 miljoniem dolāru, Tīgs panāca vienošanos ar Indiānas «Pacers» par 57 miljoniem dolāru, bet Rubio tika aizmainīts uz «Jazz».

Oficiālus darījumus līdz 7. jūlijam nedrīkst noslēgt, bet var panākt mutiskas vienošanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu