Džokovičs pēc zaudējuma Tīmam neizslēdz iespēju paņemt pārtraukumu no tenisa

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Titulētais serbu tenisists Novāks Džokovičs pēc trešdien piedzīvotā zaudējuma Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā pret austrieti Dominiku Tīmu neizslēdza iespēju paņemt pārtraukumu no sporta.

Turnīrā ar otro numuru izliktais Džokovičs ceturtdaļfināla mačā ar 6-7 (5:7), 3-6, 0-6 piekāpās Tīmam, kuram piešķirts sestais numurs, bet pasaules rangā viņš ir septītajā vietā.

Pēc šīs neveiksmes 30 gadus vecais Džokovičs, kurš pagājušajā gadā kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju, neizslēdza iespēju, ka varētu paņemt pauzi, lai gan prestižais Vimbldonas čempionāts vairs nav tālu.

«Ticiet man, es domāju par vairākām lietām, it īpaši pēdējiem pāris mēnešiem,» pēc zaudējuma Tīmam teica Džokovičs. «Tai pat laikā man ir atbildība pret šo spēli, pret citiem. Redzēsim. Šādu lēmumu pieņemt nav viegli, tomēr redzēs, kā jutīšos vēlāk, un tad izlemšu, ko darīt.»

Trešdien piedzīvotā neveiksme pret Tīmu serbam bija pirmā neveiksme trīs setos kādā no «Grand Slam» turnīriem pēdējo četru gadu laikā. Tāpat viņš šādas raudzes turnīrā setā ar 0-6 zaudēja pirmo reizi kopš 2005.gada ASV atklātā čempionāta.

«Visi labākie tenisisti kam tādam iet cauri. Arī man tas ir jādara un no tā jāmācās, lai pēc tam kļūtu stiprāks. Tas ir liels izaicinājums, taču esmu apņēmības pilns to uzņemties,» uzsvēra Džokovičs, kurš karjeras laikā uzvarējis 12 «Grand Slam» turnīros.

Kopš pērnā gada uzvaras Francijas atklātajā čempionātā Džokovičam nav klājies viegli, jo Vimbldonā viņš cieta neveiksmi jau trešajā kārtā. Tiesa, ASV atklātajā čempionātā serbs sasniedza finālā, kamēr šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā nespēja pārvarēt otro kārtu. Pērn tenisists norādīja arī uz problēmām privātajā dzīvē.

Šosezon Džokovičs izcīnījis tikai vienu titulu, kad gada sākumā uzvarēja Dohā.

Savukārt 2016.gadā Džokovičs ieguva septiņus titulus un 74 spēlēs tika pie 65 uzvarām, tomēr ar to nebija pietiekami, lai saglabātu pasaules ranga līdera godu un viņu apsteidza brits Endijs Marejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu