Janičenoks: «VEF Rīga» pelnīti izcīnīja čempionu titulu, bet mums pietrūka nedaudz no visa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«VEF Rīga» pelnīti kļuva par 2017.gada Latvijas čempioni basketbolā, kamēr «Ventspils» komandai pietrūka nedaudz no visiem spēles komponentiem, pēc ceturtdien piedzīvotās neveiksmes «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā atzina Kurzemes kluba kapteinis Kristaps Janičenoks, kurš sērijas ceturtajā spēlē potītes traumas dēļ gan nevarēja spēlēt.

«VEF Rīga» ceturtdien savā laukumā «Arēna Rīga» finālsērijas ceturtajā spēlē svinēja panākumu ar rezultātu 78:69, sērijā līdz četrām uzvarām pārliecinoši triumfējot ar 4-0, pēc gada pārtraukuma atgūstot valsts labākā basketbola kluba godu. «VEF Rīga» par LBL čempioniem kļuva piekto reizi kluba vēsturē.

«Apsveicu «VEF Rīga» ar uzvaru, viņi šajā sērijā bija labāki,» atzina Janičenoks. «To pierāda ne tikai spēle laukumā, bet arī kopējais rezultāts sērijā. Pirms šīs sērijas nedomāju, ka rezultāts būs 0-4, bet «VEF Rīga» to pierādīja laukumā, jo spēlēja labāk, organizētāk, pelnīti izcīnot čempiontitulu, ar ko viņus apsveicu.»

Pats Janičenoks sērijas ceturtajā mačā nevarēja piedalīties potītes traumas dēļ. «Man ir izmežģīta potīte. Zem pretsāpju līdzekļiem varēju spēlēt uz aptuveni 60%, kas nozīmētu, ka nākamajā mačā piedalīties nevarētu. Treneris izlēma mani pietaupīt ar domu, ja nu šo spēli uzvaram,» savu palikšanu malā skaidroja «Ventspils» kapteinis.

Janičenokam pēc spēles atzina, ka «Ventspils» komandai pietrūka nedaudz no visa, lai izrādītu lielāku pretestību un paildzinātu finālsēriju. «Mums pietrūka no visa pa bišķim. Nevar nodalīt labu spēli aizsardzībā ar sliktu spēli uzbrukumā vai otrādi. Šīs abas lietas modernajā basketbolā mijiedarbojas daudz vairāk nekā pirms 20 gadiem. Tikai ar aizsardzību vai uzbrukumu neuzvarēsi. Piesieties var vienmēr un visur, bet tas nav mans darbs. Kur mums pietrūka, jāprasa trenerim,» Janičenoks nevēlējās ieslīgt dziļākā finālsērijas analīzē.

LBL regulārajā čempionātā abos savstarpējos mačos uzvarēja «Ventspils», bet šoreiz kurzemnieki pie panākuma nevienā mačā tā arī netika.

«Regulārā sezona ir regulārā sezona. Viņiem salīdzinoši nesen pievienojās Mareks Mejeris, kurš ir atslēgas spēlētājs. Latvijas līmenī vēl jāpagaida pāris gadi, lai varētu viņu apstādināt. Es nerunāju par punktiem, bet gan komandas spēli. Apsveicu Mareku, jo viņš šo ir pelnījis - sērijā viņš ļoti dominēja. Ne velti saņēma vērtīgākā spēlētāja balvu,» pretinieku komandas līderi uzteica Janičenoks.

Līgums ar «Ventspils» komandu 34 gadus vecajam spēlētājam ir beidzies, taču par savu nākotni viņš vēl nespēja neko daudz pateikt. «Tagad kļūšu par brīvo aģentu, bet tālāk - dzīvosim un tad redzēsim,» piebilda basketbolists.

Jau vēstīts, ka par Latvijas čempioniem «VEF Rīga» kļuva arī laika posmā no 2011. līdz 2013.gadam, kā arī 2015.gadā, savukārt pērn finālā dramatiskā cīņā cieta neveiksmi pret «Valmiera»/ORDO, pretiniekiem zaudējot septiņu maču sērijā ar 3-4. Savukārt «Ventspils» komanda, kura ir deviņkārtēja Latvijas čempione, finālā zaudēja septīto reizi vēsturē, piedevām pēdējās četras neveiksmes ir bijušas tieši pret «vefiņu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu