Elvis Merzļikins no 2010. līdz 2017. gadam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šā brīža Latvijas hokeja izlases pirmais numurs vārtos Elvis Merzļikins neslēpj savas ambīcijas kādu dienu spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā. Pēc valstsvienības treneru teiktā, viņam ir viss nepieciešamais, lai tas notiktu. Lūk, Merzļikins LTV raidījuma «Sporta studija» pēdējo septiņu gadu laikā.

Viņš pārstāvējis Latvijas U-18, U-20 izlasi un nu izaudzis par valsts galvenās komandas pirmo vārtsargu. Ikdienā viņš spēlē Šveices augstākās līgas vienībā «Lugano», kurā arī ir pamatvārtsargs.

«Es zināju, ka viņš ir labs, bet nezināju, ka tik labs. Man viņš atgādina Patriku Ruā,» par Merzļikinu sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

«Strādīgais... Velta laiku ne tikai hokejam uz ledus, bet arī darbam, kuru neredz, - iesildīšanās, strādā ar sevi individuāli,» «Sporta Studijai» norādīja bijušais valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis.

23 gadus vecais vārtsargs Latvijas vārtus pasaules čempionātā Ķelnē līdz šim sargājis abos mačos, kuros ielaidis tikai vienu ripu. Elvis atvairījis 98,25% pretinieku mesto ripu, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs vārtsargu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu