Rihards Bukarts pēc trīs mēnešu pārtraukuma atgriežas AHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Latvijas hokejists Rihards Bukarts otrdien tika izsaukts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Springfīldas «Thunderbirds», kurš viņš sāka šo sezonu, bet kopš novembra beigām spēlēja līmeni zemākajā Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL).

Patlaban 21 gadu vecais Bukarts šīs sezonas sākumā AHL čempionātā «Thunderbirds» rindās aizvadīja 11 spēles, kurās izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, taču novembra nogalē tika nosūtīts uz ECHL klubu Mančestras «Monarchs», kur 28 spēlēs guva 15 vārtus un astoņas reizes asistēja partneriem.

Savukārt otrdien viņš atgriezās «Thunderbirds» sastāvā un jau trešdien var doties laukumā AHL mačā pret Hartfordas «Wolf Pack» hokejistiem.

AHL čempionātā Bukarts debitēja iepriekšējās sezonas beigu daļā, aizvadot vienu spēli Portlendas «Pirates» komandā, kas bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas «Panthers» fārmklubs. Debijas mačā uzbrucējs izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Iepriekšējo sezonu viņš sāka Rietumu hokeja līgas (WHL) junioru vienībā Brendonas «Wheat Kings», bet oktobra beigās tika aizmainīts uz Portlendas «Winterhawks» un kļuva par latvieša Rodrigo Ābola komandas biedru. Tomēr «Winterhawks» nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, un pēc tam Bukarts noslēdza amatiera pārbaudes laika līgumu ar «Pirates». Junioru karjerā WHL čempionātā viņš aizvadīja 192 spēles, kurās guva 92 vārtus un atdeva 98 rezultatīvas piespēles.

Savukārt pirms šīs sezonas par Floridas «Panthers» fārmklubu kļuva Springfīldas «Thunderbirds», tāpēc pēc dalības NHL kluba treniņnometnē Bukarts tika nosūtīts uz šo AHL klubu.

«Thunderbirds» šosezon AHL čempionātā ar 53 punktiem 55 spēlēs ieņem sesto vietu Atlantijas divīzijā, savukārt «Monarch» ECHL čempionātā ar 70 punktiem 55 mačos ir otrajā pozīcijā Ziemeļu divīzijā.

AHL kopvērtējuma līdere šobrīd ir Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē «Barracuda», kas ir pirmā arī Klusā okeāna divīzijā, kamēr Atlantijas divīzijā pirmo vietu ieņem Teodors Bļugers un Vilksbāres/Skrentonas «Penguins» komanda, bet Ziemeļu divīzijā vadībā atrodas Sirakjūsas «Crunch», kur spēlē vārtsargs Kristers Gudļevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu