Peiners: Šobrīd notiek sarunas par līguma pagarināšanu ar PAOK

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas basketbolists Žanis Peiners pašlaik veic pārrunas ar Grieķijas komandu Saloniku PAOK par līguma pagarināšanu, taču lielāka skaidrība par to būs tikai vasarā, sacīja spēlētājs.

Peiners pēc divām sezonām Latvijas klubā «Ventspils» pagājušajā vasarā negaidīti pievienojās slavenajam PAOK klubam, parakstot līgumu uz vienu sezonu.

«Piedāvājums no PAOK bija negaidīts, bet bija skaidrs, ka Ventspilī nepalikšu, un ar aģentu cerējām, ka būs kāds variants ārzemēs. «Ventspilī» diemžēl nesanāca nospēlēt kā nākas ne pašam, ne komandai kopumā,» atzina Peiners.

Pašlaik 26 gadus vecais Peiners PAOK komandas rindās šosezon izpelnījies gana nozīmīgu lomu un regulāri mačus sāk sākuma pieciniekā. Grieķijas čempionātā viņš caurmērā iemet vairāk nekā desmit punktus, kamēr FIBA Čempionu līgā vidēji atzīmējies ar 8,1 punktu.

«Grieķijā man ļoti patīk, esmu iejuties. Treneris uzticas un tas, protams, ir pats galvenais, spēlējot ārzemēs.

Arī komandas vadība ir ļoti pretimnākoša un saprotoša. Pieredzējušie PAOK basketbolisti saprot, ka basketbolā ir arī neveiksmīgākas spēles, tāpēc vienmēr atbalsta un pasaka kādu labu vārdu arī grūtos brīžos,» uzsver Peiners.

«Labprāt šeit paliktu. Šobrīd ar klubu notiek sarunas par līguma pagarināšanu, bet laikam pie šī jautājuma atgriezīsimies vasarā. Paskatīsimies, kā izvērtīsies šī sezona komandai kopumā un man individuāli,» pauda Latvijas basketbolists, kurš arī piebilda, ka algas nedaudz kavējas, taču tā Grieķijā ir ierasta parādība. «Par iepriekšējām sezonām klubam parādu gan nav.»

Oktobrī Peiners piedalījās arī Saloniku pilsētas derbijā, kur PAOK tikās ar principiālo pretinieci «Aris» vienību. Mačs bija zīmīgs, jo arēnas tribīnēs līdzjutēji bija parūpējušies par fantastisku atmosfēru. Tieši Saloniku komandu derbijs tiek uzskatīts par vienu no iespaidīgākajiem basketbola dueļiem kontinentā.

«Spēle pret «Aris» bija traka. Pēc uzvaras visi priecājās tā, it kā mēs būtu ieguvuši čempionu titulu. Pilsētā starp abām komandām ir liels naids, un jau vairākas nedēļas pirms mača visi apspriež, kurš kuru uzvarēs.

Aprīlī pret «Aris» spēlēsim savā laukumā. It kā zāle būšot pilna un būs laba atmosfēra,» norādīja Peiners.

Tiesa, kā teica Peiners, uz PAOK mačiem kopumā nākot maz skatītāju. Līdzjutējiem īpaši neinteresējot FIBA Čempionu līga, kamēr vietējā čempionātā vairāk cilvēku nāk tikai tad, kad Saloniku vienība spēlē pret kādu no spēcīgajām komandām.

FIBA Čempionu līgā rudenī PAOK uzņēma «Ventspili», taču Peiners savainojuma dēļ šajā mačā nevarēja piedalīties, bet 24.janvārī Saloniku komandu savā laukumā uzņems jau ventspilnieki.

«Šis mačs man noteikti būs īpašāk par citiem. Cerams, šajā cīņā neizšķirsies mūsu «play-off» liktenis, jo «Ventspils» mājās spēlē ļoti labi un visu atstāt uz šo maču nebūtu vēlams,» izteicās Peiners.

««Ventspils» šajā sezonā ir labi nokomplektējusies. Par spīti visām traumām tāpat uz katru maču ir vismaz desmit kvalitatīvi basketbolisti. Arī demonstrētais sniegums ir labs.»

Tiesa, jau pašlaik, kad līdz regulārās sezonas beigām atlikušas divas kārtas, gan «Ventspils» komanda, gan PAOK ir ļoti tuvu vietas garantēšanai izslēgšanas turnīrā.

«PAOK spēks ir tajā, ka ar jebkuru pretinieku varam spēlēt ļoti līdzīgi. Šosezon nevienai stiprai komandai neesam zaudējuši vairāk kā ar 8-9 punktu starpību, bet ir gadījušies pāris sāpīgi zaudējumi galotnēs. PAOK šīs sezonas mērķi nav skaidri noteikti, bet būtu ļoti labi tikt pirmajā četriniekā Grieķijā un FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā,» par Saloniku kluba mērķiem sacīja Peiners.

Peiners pēdējos gados bijis arī regulārs Latvijas izlases basketbolists. Šogad gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā Latvijai pretī stāsies Serbija, Turcija, Krievija, Lielbritānija un Beļģija.

«Ielozētā grupa ir diezgan spēcīga. Tomēr, ja savāksies labākais sastāvs, mums ne no viena nebūs jābaidās,» pauda Peiners, kuru arī neuztrauc tas, ka turnīrs būs jāaizvada Stambulā, kur pēdējā laikā notikuši vairāki nemieri. «Mēs nesen ar PAOK spēlējām Turcijā pret Rolanda Freimaņa Ušakas «Muratbey».

Domāju, nav iemesla baidīties. Visur kaut kas var notikt un uz to nav jāieciklējas.»

PAOK klubs Grieķijas čempionāta kopvērtējumā ar septiņām uzvarām 13 mačos atrodas piektajā vietā. Savukārt FIBA Čempionu līgas C apakšgrupā tā ar sešiem panākumiem 12 spēlēs ir piektajā pozīcijā, tikai par vienu uzvaru atpaliekot no «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu