Rīgas «Dinamo» tiek piesmieti Omskā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Smagu zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izbraukumā piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas ar 3:9 (2:3, 0:3, 1:3) kapitulēja Omskas «Avangard» vienībai. Rīgas hokejisti jau cīņas pirmajās 25 minūtēs ielaida sešus vārtus. «Dinamo» labā vārtus guva Māris Bičevskis, Gints Meija un Pjotrs Ščastļivijs.

Šī nav smagākā neveiksme «Dinamo» KHL vēsturē, jo savā trešajā KHL sezonā rīdzinieki ar 1:8 zaudēja Sanktpēterburgas SKA, tāpat tā divas reizes ir kapitulējusi ar 0:7, tostarp pērn pret Helsinku «Jokerit». Taču līdz šim ne reizi KHL regulārajā čempionātā netika zaudēti deviņi vārti spēlē.

Trīs reizes rīdzinieki kapitulēja mača pirmajās astoņās minūtēs, taču pēc tam Māris Bičevskis un Gints Meija divus vārtus atguva, tomēr otrās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs «Dinamo» vārtos ielidoja vēl trīs ripas.

Savukārt beigu trešdaļas pirmajā pusē «Avangard» turpināja «pazemot» rīdziniekus, iemtot vēl trīs ripas, uz ko pēc tam ar precīzu metienu atbildēja Pjotrs Ščastļivijs.

Uzvarētājiem divus vārtus guva un trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Ivans Ļemtugovs, bet divas reizes izcēlās arī Antons Burdasovs.

Zīmīgi, ka arī «Avangard» pirmo reizi KHL čempionāta spēlē guva deviņus vārtus. Omskas komanda izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, pēc rīdziniekiem šī bija otrā neveiksme pēdējos divos mačos, kā arī 30 zaudējums šosezon 41 aizvadītā mačā.

Šosezon Rīgas «Dinamo» nevienā no līdz šim aizvadītajām 40 spēlēm nebija ielaidusi vairāk par pieciem vārtiem, taču trešdien jau cīņas 25.minūtē rīdzinieki atradās iedzinējos ar 2:6.

Trīs reizes rīdzinieki kapitulēja mača pirmajās astoņās minūtēs, taču pēc tam Māris Bičevskis un Gints Meija divus vārtus atguva, tomēr otrās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs «Dinamo» vārtos ielidoja vēl trīs ripas. Divas reizes «Avangard» rindās izcēlās Antons Burdasovs.

Šosezon Rīgas «Dinamo» nevienā no līdz šim aizvadītajām 40 spēlēm nebija ielaidusi vairāk par pieciem vārtiem, taču trešdien jau cīņas 25.minūtē rīdzinieki atradās iedzinējos ar 2:6, līdz ar to šīs bija divas neveiksmīgākās Latvijas kluba trešdaļas sezonā.

Rezultātu «Avangard» atklāja otrās minūtes beigās, kad spēcīgu šķīlienu no labā iemetiena apļa izdarīja Antons Burdasovs, bet «Dinamo» vārtsargs Jakubs Sedlāčeks nespēja nosegt tuvo stūri.

Piektajā minūtē noraidījumu nopelnīja rīdzinieku kapteinis Meija, bet laukuma saimniekiem bija nepieciešama minūte, lai Jegors Martinovs no zonas vidus pārsvaru dubultotu. Savukārt vēl pēc divām minūtēm Sedlāčeks neveiksmīgi atsita ripu savu vārtu priekšā un Iļja Mihejevs netraucēti panāca jau 3:0 «Avangard» labā.

Sedlāčeks pēc trešās ripas tika nomainīts, vārtos dodoties Jānim Kalniņam. Arī turpinājumā vairāk uzbruka laukuma saimnieki, taču «Dinamo» ne bez veiksmes palīdzības spēja rezultātu samazināt. Vispirms Māris Bičevskis no tuvas distances izdarīja metienu, taču ripa trāpīja pa pretinieka nūju un ar rikošetu ielēca Dominika Furha sargātajos «Avangard» vārtos. Savukārt perioda izskaņā, kad atlika spēlēt vien trīs sekundes, gados jaunais aizsargs Uvis Balinskis, kuram šī ir tikai ceturtā KHL spēle karjerā, vārtu priekšā atrada Meiju, kurš samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Balinskim šis bija pirmais rezultativitātes punkts KHL karjerā.

Diemžēl «ieķerties» rezultātā viesi nespēja, jo pēc atpūtas izgāza arī otrās trešdaļas sākumu, šoreiz trīs vārtus ielaižot nepilnās piecās minūtēs, piedevām starp ceturto un piekto ripu bija vien 12 sekunžu intervāls.

Vispirms Burdasovs no tālas distances guva savus otros vārtus mačā, bet pēc tam «Dinamo» aizsargi nogulēja Valentīna Pjanova izrāvienu, kurš izslidoja vienatnē pret Kalniņu un bez problēmām panāca 5:2. «Avangard» turpināja plosīt rīdzinieku aizsardzību un vēl pēc trīs minūtēm ripa atlēca pie Ivana Fiščenko, kurš ar spēcīgu metienu ietrieca arī sesto ripu pretinieku vārtos.

Turpinājumā «Avangard» samazināja apgriezienus, ļaujot pa kādai izdevībai izveidot arī Latvijas kluba spēlētājiem. Trešdaļas vidū viesi pēc Balinska noraidījuma palika mazākumā, taču šoreiz izturēja, savukārt līdz otrajai atpūtai rezultāts vairs nemainījās, lai gan rīdzinieki vienu reizi norībināja pretinieku vārtu stabiņu.

Pēc pārtraukuma nekas daudz nebija mainījies, jo «Avangard» turpināja dominēt, līdz 50.minūtei jau panākot 9:2, jo pretinieku zonā varēja darīt ko vēlas. Savukārt 51.minūtē izcēlās Ščastļivijs, kurš vārtu priekšā saņēma Miķeļa Rēdliha piespēli.

Rīgas «Dinamo» - Omskas «Avangard» 3:9 (2:3, 0:3, 1:3)

1:0 Antons Burdasovs (Ļemtjugovs, Ņikitins) (1:51).

2:0 Jevgēņijs Martinovs (Sobotka) (5:31, vair.).

3:0 Ivans Mikejevs (Martinovs) (7:16).

3:1 Māris Bičevskis (Dārziņš) 11:25).

3:2 Gints Meija (Balinskis) (19:57).

4:2 Antons Burdasovs (Ļemtjugovs) (20:53).

5:2 Valentīns Pjanovs (Gustavsons, Ļisovs) (21:05).

6:2 Ivans Fiščenko (24:42).

7:2 Nikolajs Ļemtjugovs (Kučerjavenko, Gustavsons) (44:07).

8:2 Nikolajs Ļemtjugovs (Martinovs, Kučerjavenko) (46:45).

9:2 Aleksandrs Kučerjavenko (Burdasovs, Ļemtjugovs) (49:47).

9:3 Pjotrs Ščastļivijs (M. Rēdlihs) (50:37).

Nesen notikušajā valstsvienību pārtraukumā šosezon neveiksmīgi spēlējošie rīdzinieki veica būtiskas izmaiņas sastāvā, atlaižot amerikāņu aizsargu Patriku Malenu, kanādiešu uzbrucēju Džastinu Šagu, kā arī latviešu aizsargu Ēriku Ševčenko. Tikmēr tika noslēgts līgums ar uzbrucēju Georgu Golovkovu, kurš trešdien piedzīvoja savu debiju KHL, darbojoties «Dinamo» ceturtajā maiņā.

Abas komandas līdz šim KHL savā starpā tikušās 19 reizes un desmit gadījumos uzvarējuši rīdzinieki. Tiesa, «Avangard» tagad ir deviņi panākumi pamatlaikā, kamēr Rīgas «Dinamo» šādas uzvaras izcīnījusi sešas reizes, kā arī vienā mačā guvusi uzvaru papildlaikā un trīs reizes pēcspēles metienu sērijā. Šosezon vienības jau septembra vidū tikās Rīgā, kad mājinieki zaudēja ar 1:2.

Normunda Sējēja padotie šo izbraukuma tūri sāka pirmdien, kad ar rezultātu 1:2 piekāpās Novosibirskas «Sibirj» hokejistiem. Vienīgos vārtus guva Roberts Lipsbergs.

Tikmēr «Avangard» pirmdien ar 2:1 pagarinājumā uzveica Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit» komandu, izcīnot jau piekto uzvaru pēc kārtas.

Rīgas «Dinamo» ar 34 punktiem 41 mačā ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus.

Savukārt «Avangard» ar 84 punktiem 4s spēlēs ir Austrumu konferences otrajā pozīcijā. Vienībai ir trešais lielākais punktu skaits konferencē, tomēr atrašanās savas divīzijas līderpozīcijā garantē vismaz otro vietu, turklāt divīzijas tuvākā konkurente Ufas «Salavat Julajev» ir 13 punktu attālumā.

Rīdzinieki piektdien spēkosies ar Novkuzņeckas «Metallurg» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu