Sējējs: Visu sezonu pieklibo rezultativitāte

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas «Dinamo» spēlētājiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačos visu līdzšinējo sezonu pietrūkst rezultativitātes, kā dēļ neizdodas tikt pie uzvarām, secina rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

«Dinamo», sākot trīs spēļu izbraukuma sēriju pret Austrumu konferences komandām, pirmdien parādīja bezzobainu spēli uzbrukumā un ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Novosibirskas «Sibirj» hokejistiem.

«Neizdevās spēles sākums. «Sibirj» spēlēja ātrāk, bet mēs nespējām tikt līdzi, tomēr pakāpeniski izdevās pietuvoties un izlīdzināt spēles gaitu. Izveidojām daudzus momentus, taču visas sezonas gaitā mums pieklibo rezultativitāte,» pēcspēles preses konferencē teica Sējējs.

Nesen notikušajā valstsvienību pārtraukumā rīdzinieki veica būtiskas izmaiņas sastāvā, atlaižot amerikāņu aizsargu Patriku Malenu, kanādiešu uzbrucēju Džastinu Šagu, kā arī latviešu aizsargu Ēriku Ševčenko. Tikmēr tika noslēgts līgums ar uzbrucēju Georgu Golovkovu, kurš pirmdien vēl netika iekļauts komandas pieteikumā, tāpēc viņam sava debija KHL vēl jāpagaida.

«Nebijām apmierināti ar Malena un Šaga spēli. Gandrīz 40 spēlēs gūt divus vārtus ir nedaudz par maz. Atlikušajās sezonas spēles meklēsim motivāciju hokejā. To taču spēlē priekš līdzjutējiem, pareizi? Viņu dēļ arī cenšamies,» uzsvēra Sējējs.

Otro spēli pēc kārtas vārtus «Dinamo» labā guva uzbrucējs Roberts Lipsbergs, bet jaunais aizsargs Uvis Balinskis laukumā pavadīja septiņas minūtes, kuru laikā nopelnīja vairākumu, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu.

«Sākumā nebijām gatavi spēlei. Vairāk skatījāmies, kā viņi spēlē. Otrajā un trešajā periodā jau rādījām labu sniegumu, izveidojām momentus, tomēr nedaudz pietrūka. Ātri zaudējām vārtus un no spēles sākuma jau bijām iedzinējos 0:1,» klubs citē Balinski.

Balinskis šai spēlei bija pieteikts kā septītais aizsargs.

«Pats šodien jutos labi. Uztraukuma nebija, tāpēc varēju spēlēt pārliecinoši un mierīgi. Pret mani pārkāpa noteikumus. Es vienkārši gāju zonā, nesasteidzu notikumus un pieturēju ripu. Žēl, ka mums neizdevās vairākumu realizēt,» secināja Balinskis.

Turpinājumā Rīgas «Dinamo» dosies uz Omsku, kur trešdien tiksies ar vienu no Austrumu konferences līderi «Avangard», bet piektdien viesosies pie Novokuzņeckas «Metallurg». Arī pēc Ziemassvētkiem rīdziniekiem divas spēles būs jāaizvada pretinieku laukumā, taču tās jau būs krietni tuvāk, jo 26. un 27.decembrī būs jāspēlē Helsinkos pret Artūra Kuldas pārstāvēto «Jokerit». Savukārt nākamās mājas spēles «Dinamo» būs vien 2017.gadā.

Rīgas «Dinamo» ar 34 punktiem 40 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus. Savukārt «Sibirj» ar 54 punktiem 41 spēlē ir Austrumu konferences 11.pozīcijā, turpinot sīvu cīņu par iekļūšanu «play-off».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu