Mūsu pirmajai olimpiskajai zelta medaļai - 60

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien, 28. novembrī, Latvijas Sporta muzejā notika atceres pasākums par godu Ineses Jaunzemes pirms 60 gadiem izcīnītajai olimpiskajai zelta medaļai. Viņas mestais šķēps Melburnas Olimpiskajā stadionā aizlidoja 53,86 m.

28.novembrī aprit sešdesmit gadi kopš notikuma, kas pārsteidza Latviju un vieglatlētikas pasauli. Inese Jaunzeme pati nekad nepārspīlēja šā notikuma vietu savā dzīvē un olimpisko zeltu viņa savulaik pat ir atļāvusies nosaukt par savas dzīves lielāko kuriozu.

Atceres pasākums iesākās plkst. 12.00 Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas parkā pie Ineses Jaunzemes piemiņas akmens, kur klātesošie nolika ziedus par godu pirms 60 gadiem izcīnītajai Ineses Jaunzemes olimpiskajai zelta medaļai.

Savukārt atceres pasākuma otra daļa turpinājās Latvijas Sporta muzejā, kur Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis muzeja direktorei Agrai Brūnei glabāšanā nodeva vēsturisko olimpisko zelta medaļu un citus Ineses Jaunzemes saņemtos augstākos apbalvojumus.

Tāpat atceres pasākumā pirmizrādi piedzīvoja Latvijas Televīzijas žurnālista Dāvida Ernštreita veidotā dokumentālā filma «Inese pirmā!», kas stāsta par zelta medaļu un cilvēku, kurš atnesa tik daudz sajūsmas un negaidīta prieka Latvijā pēc uzvaras tālajā Austrālijā.

Filmas scenārija autors ir Dāvids Ernštreits, režisors Andris Brikmanis, operators Mārtiņš Šalmis, videoinženieris Edmunds Rimšāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu