Džeksons vēl neplāno aiziet no «Knicks»

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» prezidents Fils Džeksons pēc sezonas beigām neplāno aiziet no komandas, intervijā ESPN atzina pieredzējušais speciālists.

Patlaban 71 gadu vecajam Džeksonam, kurš «Knicks» vada pusotru gadu, šīs sezonas beigās būs iespēja izpirkt savu līgumu.

«Neesmu to apsvēris. Mēģinu «Knicks» atkal padarīt par konkurētspējīgu komandu. Vai man ir jākļūst par NBA čempionu, lai man būtu padarīta darba sajūta par saviem pienākumiem, kas ir komandas atgriešana konkurētspējīgā līmenī? Nē, nav. Mēs sākam progresēt. Man daudz kas šeit patīk, taču mums vēl ir daudz darāmā,» teica Džeksons.

Tāpat Džeksons izslēdz iespēju, ka viņš pēc sezonas varētu atgriezties Losandželosas «Lakers», kur strādāja pirms tam.

«Viņi strādā pareizajā virzienā. [Galvenais treneris] Lūks Voltons ir uzlabojis komandas sniegumu, Braiens Šo ir viņa vietnieks. Viņiem ir laba komanda, kas padarīs savu darbu.

Man nekad nav bijis svarīgi tur atgriezties un būt par daļu no tā visa, jo īpaši tagad. Patlaban man ir šis darbs un saistības,» atzīmēja Džeksons.

Kā uzskata pieredzējušais speciālists, Porziņģim vēl joprojām ir jāattīsta sava spēle.

«Viņš ir labs metējs ar unikālu augumu. Tas maina spēli daudzos veidos. Tomēr viņam jāmācās izmantot savu augumu dažādās situācijās, jo pretinieki pārslēgsies un aizsargāsies ar mazākiem spēlētājiem.

Viņš vēl nav iemācījies, kā, spēlējot pret grozu, noturēt savu pozīciju. Viņam ir jānoķer bumba un jāmet, neļaujot bumbai nokļūt apakšā, kur mazie spēlētāji to var iegūt,» skaidroja Džeksons.

Jūnija sākumā par «Knicks» galveno treneri kļuva Džefs Hornačeks. Džeksona skatījumā Hornačeks ir speciālists, kurš daudz apgūst.

«Sekoju Hornačeka gaitām, kopš viņš [astoņdesmitajos gados] spēlēja Aiovas Universitātē. Kad viņš kļuva par profesionāli, šaubījos, vai viņam pietiks sportiskā talanta. Viņš atrada savu ceļu un adaptējās. Tāpat viņam ir liels cīņasspars. Man patīk, kā Hornačeks runā ar jaunajiem spēlētājiem. Tagad treneriem ir pārāk liela kontrole pār basketbolistu dzīvēm,» secināja Džeksons.

Kluba prezidentam patīk tas, ka basketbolisti mačiem gatavojas arī veidos, kas nav saistīti ar basketbolu. «Džefs kopā ar spēlētājiem nodarbojas ar jogu, izmantojot vispārēju pieeju. Es to novērtēju,» uzteica Džeksons.

Šosezon vidēji mačā Porziņģis guvis 19,3 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas zem groziem. Tikmēr «Knicks» ar četrām uzvarām desmit mačos ieņem desmito vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Porziņģis NBA pārsteidzoši debitēja pērn, kad viņš 72 mačos izcēlās caurmērā ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām, kā arī 1,9 bloķētiem metieniem. Latvietis iemantoja milzu popularitāti ne tikai «Knicks» fanu vidū, bet arī visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu