Latvijas klubu izlase pieveic arī Lietuvu un triumfē Baltijas izaicinājuma turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LHF

Latvijas hokeja virslīgas klubu izlase sestdien pieveica arī Lietuvas valstsvienību un triumfēja Tallinā notiekošajā Baltijas izaicinājuma turnīrā.

Aizvadītajā spēlē Latvijas hokejisti bija pārāki ar rezultātu 7:2 (2:0, 0:1, 5:1).

Kaut pēc otrās trešdaļas Latvija bija priekšā vien ar 2:1, noslēdzošajās 20 minūtēs tika iegūts drošs pārsvars.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva septiņi dažādi hokejisti - Andris Siksnis, Kārlis Ozoliņš, Māris Diļevka, Krists Apsītis, Bruno Zabis, Egils Kalns un Sandis Zolmanis. Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva pagājušās sezonas virslīgas vērtīgākais hokejists Bruno Zabis, kurš arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

LETA jau vēstīja, ka turnīra ievadā Latvijas hokejisti piektdien ar rezultātu 4:2 pārspēja Igaunijas valstsvienību. Svētdien igauņi ar lietuviešiem sacentīsies savā starpā, tomēr tas Latvijas klubu izlasei vairs neko nemainīs, jo tā garantējusi triumfu turnīrā.

Latvijas klubu izlasi šajā turnīrā stūrēja treneru kolektīvs, kuru vada «Mogo» galvenais treneris Oļegs Sorokins ar asistentiem Rodrigo Laviņu no Ogres «Kurbada» un Igoru Ļebedevu no «Liepājas».

Paredzams, ka vienojoties visām Baltijas valstu hokeja federācijām, Baltijas izaicinājuma turnīrs kļūs par tradicionālu, un nākamgad to uzņems Lietuva, savukārt Latvijā tas tiks organizēts 2018.gadā. Pēc vienošanās katrai organizētājvalstij ir tiesības uzaicināt vienu komandu, taču dažādu iemeslu dēļ igauņu uzaicinātā Somijas augstākās līgas komanda Espo «Blues» pēdējā brīdī atsauca savu līdzdalību turnīrā. Līdz ar to šogad Tallinā par Baltijas izaicinājuma kausu cīnās trīs komandas - Igaunijas un Lietuvas nacionālās izlases, kā arī Latvijas klubu izlase.

Latvijas klubu izlases sastāvs startam Baltijas izaicinājuma kausā:

vārtsargi - Henrijs Ančs («Mogo»), Mārtiņš Raitums («Kurbads»);

aizsargi - Mārtiņš Gipters, Imants Ļeščovs, Reinis Demiters, Kristers Freibergs, Vjačeslavs Minajevs (visi - «Liepāja»), Jānis Bullītis («Zemgale», LLU), Krists Apsītis («Prizma»), Krišs Lipsbrgs («Mogo»);

uzbrucēji - Māris Diļevka, Klāvs Plānics, Egils Kalns, Kārlis Ozoliņš, Martins Lavrovs (visi - «Liepāja»), Andris Siksnis, Rustams Begovs, Juris Ziemiņš, Jānis Ozoliņš (visi - «Mogo»), Bruno Zabis, Sandis Zolmanis (abi - «Kurbads»), Raimonds Vilkoits («Zemgale»/LLU).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu