CSKA bez Cauņas atspēlē deficītu un Čempionu līgu sāk ar neizšķirtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Maskavas CSKA bez savainotā Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas sastāvā trešdien viesos atspēlēja divu vārtu deficītu un ar neizšķirtu pret Vācijas klubu Leverkūzenes «Bayer» sāka UEFA Čempionu līgas grupu turnīru.

E apakšgrupas cīņa Leverkūzenē noslēdzās neizšķirti 2:2 (2:2).

CSKA jau cīņas 15.minūtē atradās iedzinējos ar 0:2, kad mājinieku labā vārtus guva Admirs Memedi un Hakans Čalhanoglu, tomēr 36.minūtē Alans Dzagojevs vienus vārtus atspēlēja, bet divas minūtes vēlāk Romāns Jeremenko atjaunoja neizšķirtu.

«Bayer» komandai piederēja pārsvars, tā biežāk apdraudēja pretinieku vārtus, taču otrajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās.

Cauņam jūlijā Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā tika veikta potītes operācija, tāpēc viņš turpina atlabt pēc kārtējā savainojuma un šosezon vēl nav spēlējis. Pagaidām vēl nav skaidrības, kad 28 gadus vecais futbolists varētu atgriezties laukumā. Latvijas pussargu jau vairākus gadus moka dažādi savainojumi, kas viņam liedz iegūt stabilu vietu CSKA komandā. Iepriekšējā sezonā viņš Krievijas premjerlīgā izgāja laukumā tikai deviņās cīņās.

Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011.gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists nu jau trīs reizes - 2013., 2014. un 2016.gadā - kļuvis par Krievijas čempionu, kā arī spējis divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. Pērn novembrī Cauņa pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai.

Tikmēr citā šis grupas cīņā Francijas klubs «Monaco» viesos ar 2:1 (2:1) uzvarēja angļu klubu Totenhemas «Hotspur».

Arī šajā mačā, kurš notika leģendārajā Vemblija stadionā, visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā. Rezultātu 15.minūtē atklāja «Monaco» portugāļu pussargs Bernardu Silva, bet vēl pēc 16 minūtēm Tomass Lemārs viesu pārsvaru dubultoja.

Tiesa, pirmā puslaika izskaņā «Hotspur» beļģu pussargs Tobijs Alderveirelds vienus vārtus atguva, tomēr Totenhemas vienība no zaudējuma spēles otrajā daļā izglābties nespēja.

Šī cīņa notika Vemblija stadionā, jo «Hotspur» mājas stadions «White Hart Lane» tiek rekonstruēts. Cīņu klātienē vēroja 85 011 skatītāji, kas ir jauns angļu klubu rekords dzimtenē notikušajos mačos.

Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 1934.gadā, kad Mančestras «City» un Stokas «City» cīņu Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā klātienē vēroja 84 467 skatītāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu