Ar astoņām spēlēm sākas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra cīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar astoņām cīņām astoņās dažādās valstīs šodien sākas 2016./2017.gada sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra cīņas.

Pirmajā spēļu dienā otrdien tiks aizvadītas A, B, C un D apakšgrupu pirmās spēles, kuras visas sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Viena no vakara centrālajām spēlēm notiks Parīzē, kur A apakšgrupas cīņā Francijas čempionvienība Parīzes «Saint-Germain» (PSG) uzņems Londonas «Arsenal» vienību.

Pirms šīs cīņas «Arsenal» ilggadējais galvenais treneris Arsēns Vengers atklāja, ka viņam karjeras laikā vairākkārt piedāvāts kļūt par PSG galveno treneri, taču viņš ikreiz atteicis, jo ir lojāls Londonas klubam, kuru trenē teju jau 20 gadus.

Šī būs pirmā reize, kad abi slavenie klubi tiekas Čempionu līgas turnīrā.

Tikmēr citā A apakšgrupas spēlē Šveices klubs «Basel» uzņems Bulgārijas klubu Razgradas «Ludogorets».

Aizraujoši dueļi gaidāmi arī C apakšgrupā, kur Spānijas čempione «Barcelona» uzņems Skotijas labāko klubu Glāzgovas «Celtic», bet ambiciozā un šosezon vēl nezaudējusī angļu vienība Mančestras «City» savās mājās tiksies ar Menhengladbahas «Borussia» no Vācijas.

Savukārt D apakšgrupā Vācijas čempione Minhenes «Bayern» savās mājās spēlēs ar «Rostov» no Krievijas, bet Nīderlandes čempione Eindhovenas PSV uzņems pērnā gada Čempionu līgas finālisti Madrides «Atletico».

Savukārt B apakšgrupā Lisabonas «Benfica» no Portugāles spēlēs pret turku klubu Stambulas «Bešiktaš», bet Ukrainas čempione Kijevas «Dinamo» uzņems Itālijas vienību «Napoli».

Pārējās astoņas pirmās kārtas spēles notiks trešdien. Pirmo maču aizvadīs arī Maskavas CSKA, kuras rindās ir arī Latvijas futbolists Aleksandrs Cauņa, kurš gan šosezon traumas dēļ nav spēlējis.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu