«Chelsea» futbolisti izglābjas no zaudējuma pret Svonsī «City»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas «Chelsea» komanda svētdien Anglijas futbola premjerlīgas mačā zaudēja punktus izbraukumā pret Svonsī «City», turklāt tikai pašās spēles beigās pamanījās izglābties no neveiksmes.

Abu komandu duelis noslēdzās neizšķirti 2:2 (0:1).

Jauno premjerlīgas sezonu «Chelsea» bija sākusi ar trim uzvarām trīs spēlēs, turklāt veiksmīgs izdevās arī svētdienas mača sākums, kad 18.minūtē rezultātu atklāja Djēgu Košta.

Tomēr otrajā puslaikā mājinieki Svonsī «City» izvirzījās vadībā ar 2:1, kad 59.minūtē vispirms 11 metru soda sitienu realizēja islandietis Gilvi Sīgurdsons, bet tikai trīs minūtes vēlāk otro bumbu «Chelsea» vārtos raidīja Lerojs Fers.

Londonas klubam gan izdevās izglābties no zaudējuma, jo deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām bumbu akrobātiskā veidā mājinieku vārtos raidīja Košta, kurš atkal šajā spēlē iesaistījās vairākās diskusijās ar pretinieku komandas futbolistiem.

Līdz spēles beigām abas vienības vēl centās izraut uzvaru, taču vārti vairs netika gūti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka gaidītajā Mančestras derbijā jauno galveno treneru vadībā sestdien «City» komanda un galvenais treneris Hoseps Gvardiola ar rezultātu 2:1 (2:1) viesos apspēlēja Žuzē Mourinju trenēto «United».

Visi trīs vārti tika iesisti pirmajā puslaikā - 15.minūtē viesus vadībā izvirzīja beļģis Kevins de Brujne, bet 36.minūtē jau 2:0 panāca jaunais nigērietis Keleči Iheanačo.

Vēl pirmajā puslaikā «United» vienus vārtus atguva, kad pēc rupjas čīliešu vārtsarga Klaudio Bravo kļūdas precīzs bija zviedrs Zlatans Ibrahimovičs, tomēr otrajā spēles daļā visi mājinieku centieni izraut vismaz neizšķirtu bija neveiksmīgi.

No 17 abu treneru savstarpējiem mačiem tagad astoņās spēlēs uzvarējušas Gvardiolas vadītās komandas, trīs panākumi Mourinju trenētajām vienībām, bet sešas cīņas noslēgušās neizšķirti.

Negaidīti pārliecinošu zaudējumu sestdien piedzīvoja pagājušās sezonas čempione Lesteras «City», kas ar 1:4 (1:2) izbraukumā kapitulēja «Liverpool» futbolistiem.

Pirmajā mačā Liverpūles «Anfield» stadionā pēc veiktās tribīņu paplašināšanas divus vārtus uzvarētājiem iesita Robertu Firminu.

Līdz ar to sezonas pirmajās četrās kārtās čempioni no Lesteras guvuši vien četrus punktus.

Tikmēr sekmīgi šosezon spēlē Totenhemas «Hotspur», kas sestdien ar 4:0 (1:0) izbraukumā pieveica Stokas «City», divus vārtus gūstot Honmiņam Sonam no Dienvidkorejas.

Savukārt kompensācijas laikā uzvaru izrāva Londonas «Arsenal», kas ar 2:1 (1:1) pieveica «Southampton», 94.minūtē 11 metru soda sitienu realizējot spāņu pussargam Santi Kasorlam.

Vēl vēlāk, kompensācijas laika piektajā minūtē, vārtus iesita Hallas «City» komandas skotu pussargs Roberts Snodgress, palīdzot cīnīties 1:1 (0:0) ar «Burnley».

Pēc nedēļas nogales spēlēm Anglijas premjerlīgā palikusi tikai viena komanda, kas sezonu turpina tikai ar uzvarām kabatā - četrās spēlēs maksimāli iespējamie 12 punkti ir Mančestras «City», kamēr «Chelsea» iekrājusi par diviem punktiem mazāk. Savukārt deviņus punktus guvusi Mančestras «United», bet ar astoņiem tai seko «Hotspur».

Savukārt uzreiz aiz pirmā četrinieka ar septiņiem punktiem ir «Liverpool», «Arsenal», Hallas «City» un Liverpūles «Everton», kas gan nospēlējusi tikai trīs mačus.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu