Anglijas Premjerlīga: čempione Lestera nav pat favorītu sešiniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Anglijas Premjerlīga nenoliedzami ir futbola turnīrs, kurā valda nauda. Tā ir bagātākā futbola līga pasaulē, taču pagājušajā sezonā salīdzinoši mazā un pieticīgā Lesteras komanda paveica brīnumu - atbīdīja naudu otrajā plānā un kļuva par čempioni. Vai šosezon iespējams kas līdzīgs? Triobet bukmeikeri uzskata, ka sensācijas šoreiz izpaliks un tituls nonāks pie miljardieriem Mančestrā.

«Leicester City» triumfs pagājušajā sezonā bija iespaidīgs. Futbola vēsturē arī iepriekš bijuši gadījumi, kad par čempioni kļūst potenciālā pastarīte, taču likās, ka mūsdienu ērā un tik bagātā un sarežģītā līgā kā Anglijas Premjerlīga tas nav iespējams. Izrādījās, ka bija gan, turklāt Lestera triumfēja ar veselu desmit punktu pārsvaru pār tuvāko sekotēju, taču vasarā «Leicester» gaidīja jauni pārbaudījumi.

Prēmijas par uzvaru Premjerlīgā un pieaugošā sponsoru interese tomēr nespēj vienā gadā tnogādāt klubu no «nabadzītes» statusam līdz Anglijas futbola hiearhijas virsotnei. «Leicester» ar milzu pūlēm izdevās nosargāt sastāva kodolu, kuru aktīvi centās pārvilināt konkurenti, bet jauniem transfēriem vairs daudz līdzekļu nepalika. Līdz ar to šīs sezonas sākumā pieredzēts unikāls gadījums, kad pašreizējās čempiones iespēja uz titula atkārtošanu ir niecīgais 1.5%.

Kurp tad savus skatienus vērsuši bukmeikeri, ja reiz netic 2015./16. gada čempionei? Galvenā uzmanība pievērsta Mančestras komandām, kuras abas starpsezonā veica skaļus papildinājumus un ieguva jaunus galvenos trenerus, turklāt kādus! Mančestras «City» nu trenē Žuzeps Gvardiola, bet Mančestras «United» trenera lomā iejuties Žuzē Morinju. Divi no pēdējās desmitgades panākumiem bagātākajiem treneriem.

Gvardiolas trenera talants un iepriekšējie panākumi «Barcelona» un «Bayern» komandās šobrīd liek Triobet bukmeikeriem«City» izredzes iegūt titulu vērtēt augstāk nekā Morinju un «United», proti, šādu scenāriju iespējamība noteikta 38.5% un 27.8%. «United» gan spiesta rāpties ārā no dziļākas bedres nekā «City», jo iepriekšējās sezonās ne tikai uzrādīja vājus rezultātus, bet arī ar vienmuļu futbolu garlaikoja savus līdzjutējus. Nu ir pamatots iemesls domāt, ka tas mainīsies, jo komandā ieradies gan kolorītais zviedrs Zlatans Ibrahīmovičs, gan nule kā par pasaules dārgāko futbolistu kļuvušais Pols Pogbā.

Taču 34 gadus vecais Ibrahīmovičs tomēr ir savas karjeras norieta tuvumā, un «Triobet» bukmeikeri uzskata, ka «City» uzbrukuma līderis Serhio Agvero šosezon Premjerlīgā gūs vairāk vārtus nekā Zlatans. Tiek uzskatīts, ka Agvero pārspēs arī citu «United» zvaigzni Veinu Rūniju, bet Ibrahīmoviča iespējas gūt vairāk vārtus nekā viņa partnerim Rūnijam novērtētas kā praktiski drošas (85%).

«Triobet»

Sezonas pirmais Mančestras derbijs paredzēts jau pavisam drīz – desmitajā septembrī. Tas gan notiks pēc izlašu pārtraukuma, bet jau sezonas sākumā iezīmēs abu klubu spēku attiecību un sniegs daudz vielas pārdomām sezonas turpinājumā.

Premjerlīgā gan nekas nav garantēts pat lielākajām favorītēm, un nekur nav pazuduši tādi slaveni klubi kā «Chelsea», «Liverpool» un «Arsenal». Ļoti stabilu sezonu sērija padevusies «Tottenham», un šobrīd jau var runāt par Anglijas lielo sešinieku. «Triobet» bukmeikeri visām piesauktajām sešām komandām titula iegūšanas koeficientu noteikuši augstāku kā 7.5%, kamēr nākamajai komandai – čempionei Lesterai – tas jau ir vairāk nekā piecreiz (!) mazāks. Skaidrs, ka savu lomu spēlē arī Lesteras ne pārāk iespaidīgais sezonas sākums, bet tas nemaina faktu, ka «Leicester» būs smagi jāpastrādā, lai 2015./16. gada čempionu sezona nepaliktu tikai kā patīkamas atmiņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu