19 gadus vecais hokeja izlases debitants Dzierkals: Nenormāls prieks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Retais gaidījis, ka pirmajā spēlē olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas hokeja izlase izcīnīs tik pārliecinošu uzvaru, taču, spēlējot kā vienotai komandai, rezultāts ir neizbēgams, uzskata valstsvienības uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš mačā ar Austriju guva vienus vārtus.

Latvijas izlase «Arēnā Rīga» notiekošo olimpiskās kvalifikācijas turnīru, kurā četras komandas cīnās par vienu ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas ziemas Olimpiādi, sāka, ar 8:1 pieveicot Austriju, tā tiekot pie pārliecinošākās uzvaras oficiālos mačos pēdējo 14 gadu laikā.

«Pirms spēles noteikti nevarēju iedomāties, ka beigās būs šāds rezultāts, taču kāds ir, tāds ir, ko darīt,» sarunā ar aģentūru LETA pēc dueļa smaidot sacīja Džeriņš, kurš pirmajā periodā skaitliskajā mazākumā ar skaistu metienu vārtu tuvējā augšējā stūrī panāca 2:0 laukuma saimnieku labā.

Cīņas sākums bijis līdzīgāks, un nekas nav liecinājis, ka beigās Latvijai būs tāds pārsvars. «Jāņem vērā, ka pirms šī turnīra mēs kopā bijām tikai īsu brīdi un sākumā vajadzēja, tā teikt, atrast saspēli. Pienāca laiks, mēs viņu atradām, un tad viss notika. Protams, vienmēr var labāk, bet pēc šādas spēles un rezultāta nevajag pārspīlēt, izbaudām šodienu un gatavojamies rītdienai,» teica Džeriņš un uzsvēra, ka atslābt nav laika un ir jāgatavojas nākamajai cīņai.

Viņš arī uzskata, ka pēc treneru maiņas, kad par galveno treneri kļuva Haralds Vasiļjevs, ir pagājis pārāk maz laika, lai komandā notiktu būtiskas izmaiņas.

«Nenoliedzami, katram trenerim ir sava pieeja, šis tas ir mainījies, bet neko būtisku tik īsā laikā nevar izmainīt. Galvenais, lai mēs visi būtu kopā, jo, ja turēsimies kopā kā komanda, būs arī rezultāts,» bilda Džeriņš.

Spēles beigās viņš palika uz rezervistu soliņa, jo kādā sadursmē bija guvis nelielu sasitumu, taču tas neesot bijis nekas nopietns. «Ar veselību viss ir kārtībā, nekas netraucē, un būšu gatavs spēlēt nākamos mačus,» uzbrucējs skaidroja, ka nekas traks nav noticis.

Tikmēr pēc spēles viens no priecīgākajiem un smaidīgākajiem Latvijas izlases hokejistiem bija 19 gadus vecais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš tikai savā otrajā spēlē valstsvienības rindās guva pirmos vārtus.

«Nenormāls prieks, nevaru noslēpt emocijas, atcerēšos tos (gūtos vārtus) vienmēr,»

pēc mača žurnālistiem sacīja starojošais uzbrucējs. «Tik svarīgā turnīrā iemest savu pirmo golu izlasē - nenormāls prieks. Tas vienmēr paliks atmiņā, jo būs jau arī video, ko kādreiz paskatīties.»

Viņš bija pateicīgs komandas biedram Rodrigo Ābolam, kurš asistēja vārtu guvumā, kad Latvija panāca vadību 7:1. «Rodrigo man atdeva piespēli, es uzmetu un redzēju, ka ripa ir aiz līnijas,» epizodi atcerējās Dzierkals. «Visi priecājās, līdzjutēji skaļi kliedza, bet pašam bija milzīgs prieks, jo visi - ģimene, draugi - skatījās. Man tas ir milzīgs gods spēlēt Latvijas izlasē,» atzina saviļņotais izlases debitants, kurš pēc gūtajiem vārtiem tika arī pie veiksmīgās ripas, kas turpmāk atradīsies pie viņa vecākiem, kuri glabā sava dēla karjerā svarīgas trofejas.

Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Kaspars Daugaviņš, bet bez Džeriņa un Dzierkala izcēlās arī Ābols, kuram arī divas rezultatīvas piespēles, bet pa reizei precīzi meta arī Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis.

Savukārt turnīra pirmajā mačā Vācijas izlase ceturtdien ar 5:0 pieveica Japānas valstsvienību.

Turpinājumā Latvija piektdien sacentīsies ar Japānu, bet svētdien pretim stāsies Vācija, kuru daudzi favorīti uzskata par sacensību galveno favorīti.

Latvijas izlase ir piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos, kur spēlēja arī Austrijas izlase, kas iepriekšējā kvalifikācijā aiz svītras atstāja Vāciju. Tieši Sočos Latvija parādīja viscienījamāko sniegumu un guva astoto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu