Britu skrējējs Farahs kļūst par četrkārtēju olimpisko čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Titulētais britu garo distanču skrējējs Mo Farahs sestdien guva uzvaru Riodežaneiro olimpisko spēļu 5000 metru skrējienā un kļuva par četrkārtēju olimpisko čempionu.

Farahs desmit kilometrus garo distanci stadionā veica 13 minūtēs un 3,30 sekundēs.

Otrais finišā ieskrēja ASV gargabalnieks Pols Kipkemojs Čelimo, kurš no Faraha atpalika sešas sekundes desmitdaļas. Viņu pēc skrējiena diskvalificēja, taču pēc iesniegtās apelācijas Čelimo tika atdota izcīnītā otrā vieta.

Tikmēr pie bronzas medaļas tika Hagoss Gebrhivets no Etiopijas, kurš Lielbritānijas skrējējam zaudēja 1,15 sekundes.

Puskilometru pirms distances beigām Farahs sāka kāpināt skrējiena tempu. Vispirms Gebrhivets pēdējā aplī mēģināja apsteigt Farahu, taču titulētais skrējējs vēl pielika klāt tempu. Pēdējā taisnē arī Čelimo centās paskriet garām līderim, taču Faraham pietika spēka noturēt savus konkurentus aiz muguras.

Pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs Farahs triumfēja 5000 un 10 000 metru distancēs. Lielbritānijas sportists kļuvis pirmo sportistu kopš 1976.gada, kurš divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis triumfēt abās distancēs. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados tas pa spēkam bija somam Lasem Virenam.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu