«VEF Rīga» piesaista divus izlases kandidātus; Gailītis paliek amatā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

Basketbola klubu «VEF Rīga» arī nākamajā sezonā turpinās vadīt treneris Jānis Gailītis, un komandai pievienojušies trīs pašmāju basketbolisti Andrejs Gražulis, Artūrs Ausējs un Roberts Stumbris, vēsta vienības mājas lapa.

«Neesam apmierināti ar pagājušās sezonas iznākumu, tāpēc esam izsalkuši, dodoties jaunajā sezonā, un esmu pārliecināts, ka sasniegsim labākus rezultātus. Paldies kluba vadībai par izrādīto uzticību,» sacīja Gailītis.

Spēka uzbrucēja pozīcijā Gražulis iepriekšējā sezonā debitēja VTB Vienotajā līgā spēlējot «PARMA» komandas sastāvā. Gražulis izgāja laukumā 23 spēlēs VTB Vienotajā līgā, vidēji 21,2 spēlētajās minūtēs savācot 6,8 punktus, 4,1 atlēkušo bumbu un izpildot 0,8 blokus.

Pirms tam klubu līmenī vairākus gadus Gražulis spēlēja «Ventspilī».

2,00 m garais un 24 gadus vecais Gražulis bijis arī regulārs Latvijas valstsvienības dalībnieks, esot tās sastāvā 2017. gada Eiropas čempionāta, kā arī piedalījies 2019. gada FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēs. Gražulis pārstāvējis Latviju arī jauniešu līmenī, kur augstākais panākums bija iekļūšana 2013. gada U-20 Eiropas čempionāta finālā.

«Liels prieks par pievienošanos «VEF Rīga» klubam,» sacīja Gražulis. «Būtisks faktors lēmuma pieņemšanā bija VEF spēlēšana VTB Vienotajā līgā – pērnajā sezonā guvu pirmo pieredzi šajā spēcīgajā turnīrā, patika tur sacensties. Gaidāmajā sezonā ceru palīdzēt Vefiņam uzlabot iepriekšējās sezonas rezultātus.»

Otrs Latvijas valstsvienībā esošais spēlētājs, kas pievienojies «VEF Rīga», ir 27 gadus vecais Ausējs, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Lietuvas komandā «Pieno Zvaigzdes». Lietuvas līgā 40 spēlēs Ausējam vidēji 24,8 minūtēs 10,4 punkti, 2,0 rezultatīvas piespēles un 1,0 pārtverta bumba, bet Baltijas līgā 18 spēlēs viņam vidēji 22,8 minūtēs 11,8 punkti, 2,4 rezultatīvas piespēles un 1,0 pārtverta bumba.

Pirms sezonas Lietuvā Ausējs spēlēja dažādos Latvijas klubos, bet savu debiju Latvijas valstsvienībā piedzīvoja 2017. gada vasarā.

«Pirmkārt, prieks būt mājās, Latvijā! Bija patīkami, ka VEF izrādīja interesi par mani un nolēmu, ka tā ir laba iespēja parādīt sevi VTB Vienotajā līgā un atgriezties Latvijas līgā, un spēlēt spēcīgā klubā,» teica Ausējs. «Sezonā gaidu labu sniegumu no sevis un VEF komandas.»

Trešais papildinājums VEF vienībai ir 25 gadus vecais uzbrucējs Roberts Stumbris, kurš pērno sezonu sāka Lietuvas klubā «Nevezis», kura sastāvā četrās FIBA Eiropas kausa spēlēs savāca vidēji 3,8 punktus un 3,0 atlēkušās bumbas. Sezonas gaitā Stumbris atgriezās Latvijā, pievienojoties «Jēkabpilij», bet tās pēdējos mēnešus spēlēja «Saldus» komandā. Daudz veiksmīgāka Stumbrim bija 2016./2017. gada sezona, kurā Latvijas līgā viņam «Jēkabpils» komandā vidēji spēlē 14,1 punkts un 5,8 atlēkušās bumbas.

Savas karjeras laikā Stumbris spēlējis vēl citās Latvijas komandās, Igaunijā, kā arī kopā ar Gražuli Latvijas U-20 izlases rindās sasniedza Eiropas čempionāta finālu.

«Priecājos pievienoties «VEF Rīga» komandai! Esmu gatavs sevi pierādīt jaunā līmenī,» pauda Stumbris. «Vasarā tiek ieguldīts daudz darba, būšu labāks kā jebkad esmu bijis. Nevaru sagaidīt, kad došos cīņās VEF kreklā!»

Iepriekšējā sezonā «VEF Rīga» kļuva par Latvijas vicečempioni, bet Vienotās līgas turnīrā izstājās ceturtdaļfināla stadijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu