Japānas regbija-7 izlase sensacionāli pārspēj Jaunzēlandi

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Japānas vīru regbija-7 izlase Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīra mačā otrdien sensacionāli pārspēja Jaunzēlandi. Japānas regbisti uzvarēja ar rezultātu 14:12 (7:7).

Vēl otrā puslaika priekšpēdējā minūtē Japānas regbisti atradās iedzinējos ar 7:12, tomēr Kameli Soedžima ar piezemējumu panāca neizšķirtu 12:12, bet viņa komandas biedrs Kacujuki Sakai veica realizāciju un izvirzīja vadībā uzlecošās saules zemi.

Tādējādi japāņi regbija pasaulei sarūpēja otro sensāciju nepilna gada laikā. Pērn notikušā Pasaules kausa mačā klasiskā Japānas regbija izlase ar 34:32 uzveica Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) izlasi.

«Tas ir kas neticams. Nekad nevarētu iedomāties, ka ieradīsimies un uzvarēsim komandu, kas pretendē uz zelta medaļām. Mums bija plāns spēlēt savā ritmā, kas viņus izsistu no līdzsvara. Pierādījām, ka jebkura komanda var uzvarēt. Turpināsim smagi strādāt un vēl izcīnīsim uzvaras,» pēc spēles teica japānis Lomano Lemeki.

Jaunzēlandes regbija-7 izlase triumfēja 2013.gada Pasaules kausa finālturnīrā, atkārtojot 2001.gada panākumu. Tāpat «All Blacks Sevens» kontā ir viena sudraba un viena bronzas godalga.

Jaunzēlandes izlase šajā mačā zaudēja savu lielāko zvaigzni Soniju Bilu Viljamsu, kurš guva Ahileja traumu. Viljamss, kurš ir arī profesionāls bokseris (8-0), nevarēs turpināt olimpisko spēļu turnīru.

Tikmēr japāņi ne reizi nav spējuši tikt augstāk par 13.vietu.

Vēl šodien japāņi tiksies ar Lielbritānijas izlasi, Jaunzēlande spēkosies ar Keniju, bet trešdien norisināsies apakšgrupu turnīra noslēdzošās cīņas.

Olimpiskajā regbija-7 turnīrā 12 komandas sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām izlasēm katrā. Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divu pirmo vietu ieguvējas, kā arī divas labākās trešās vietas īpašnieces.

Šīs ir pirmās olimpiskās spēles, kuru programmā iekļauts regbijs-7, bet iepriekš šis sporta veids Olimpiādē bija tālajā 1924.gadā, kad tas tika spēlēts klasiskajā 15 spēlētāju formātā.

Dāmu turnīrā triumfēja Austrālija, finālā ar 24:17 uzvarot Jaunzēlandi, bet trešo vietu izcīnīja Kanāda.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu