Vikštrems: Pēc šāda zaudējuma ir atkal jāceļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas handbola izlase nedrīkst nolaist galvas un pēc tāda zaudējuma, kāds trešdien tika piedzīvots pret Baltkrieviju, ir atkal jāceļas, jo dzīve turpinās, sacīja valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems.

Latvijas izlase trešdien Valmierā pasaules čempionāta «play-off» kārtas atbildes mačā ar 28:26 (16:14) uzvarēja Baltkrieviju, taču neieguva ceļazīmi uz planētas meistarsacīkstēm. Rezultāts divu spēļu summā tādējādi bija neizšķirts 52:52, taču finālturnīru sasniedza baltkrievi, kuri iemeta vairāk vārtu izbraukuma mačā.

«Bēdas un sāpes nav rimušās. Viens centimetrs pietrūka līdz mūsu sapņiem aizbraukt uz pasaules čempionātu. Grūti spriest, kad mums atkal būs šāda izdevība. Pēc šāda zaudējuma ir atkal jāceļas - dzīve turpinās. Vienmēr esmu teicis, ka dzīvē ir svarīgākas lietas par handbolu. Svarīgi, ka iztikām bez nopietnām traumām,» pēc spēles preses konferencē sacīja Vikštrems, kurš apmēram četras minūtes pirms spēles beigām nomainīja valstsvienības līderi Daini Krištopānu. «Viņš pats paprasīja maiņu, viņam vairāk nebija spēka. Maiņa bija nepieciešama, lai varētu vismaz 30 sekundes atpūsties. Dainis aizvadīja kolosālu spēli - viņš atdeva šajā spēlē vairāk nekā var.»

Krištopāns šajā spēlē izcēlās ar 14 vārtu guvumiem, taču izredzes Latvija iekļūt pasaules čempionātā zaudēja pēdējā minūtē, kad savā uzbrukumā tika pieļauta kļūda, kas Baltkrievijai ļāva pārtvert piespēli un pēcāk realizēt septiņu metru soda metienu.

«Spēles beigās viss veda uz mūsu uzvaru. Noslēdzošajā uzbrukumā bija jāspēlē 20 sekundes, jāpietur bumba, jāpiespēlē viens otram. Visas spēles gaitā bija bērnu kļūdas. Nekad neizteikšu nevienu pārmetumu Ģirtam Lilienfeldam, jo viņš aizvadīja labu spēli. Arī pirmajā spēlē Baltkrievijā pie vienu vārtu deficīta mums bija uzbrukums, bet Ģirtiņš uztaisīja piespēles kļūdu. Varbūt šī kļūda izšķīra arī šodienas rezultātu.

Diemžēl bija lemts, ka arī otrajā spēlē jānotiek tādai pašai kļūdai, un pretinieks aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā. Komanda izpildīja visu, kā es biju gatavojis, - līdz spēles pēdējām 20 sekundēm,» atzina Vikštrems.

«Labais sniegums neko nenozīmē, jo neesam pasaules čempionātā. Es labāk spēlēju slikti, bet esmu pasaules čempionātā. Pirmajā puslaikā no malām ielaidām divus vārtus par daudz. Helmuts Tihanovs pirmajā puslaikā labi nosargāja vārtus, taču no malām maz atsita. Man bija sajūta, ka viņa vietā nākušais Artūrs Kuģis mums palīdzēja, un to viņš arī izdarīja, atvairot svarīgu metienu. Viss bija labi, līdz Lilienfelds uztaisīja bērna kļūdu. Vienmēr esmu teicis, ka manā skatījumā mums ir trīs augstas klases vārtsargi. Mums ir pieci līnijas spēlētāji, varbūt vēlētos vēl divus labus handbolistus šajā pozīcijā,» norādīja treneris.

«Gaidīju labu sniegumu no Raimonda Trifanova. Gaidīju spēlēs pret Norvēģiju, gaidīju pirmajā mačā pret Baltkrieviju, taču šodien viņš otrajā puslaikā eksplodēja.»

Vikštrems sacīja, ka šī bija viņa dzīves svarīgākā spēle un svarīgākais zaudējums.

Savukārt Baltkrievijas izlases galvenais treneris Juris Ševcovs neskopojās ar komplimentiem arī Latvijas virzienā.

«Domāju, ka jāapsveic ne tikai mana, bet arī jūsu komanda. Abas spēles bija ļoti nervozas, bet veiksme bija mūsu pusē. Jāteic, ka mūsu komandai ir lielāka pieredze nekā Latvijas izlasei. Liels kompliments Latvijai, tā ir ļoti spēcīga. Krištopāns parādīja zvaigznes cienīgu sniegumu, kādu nebiju redzējis. Abas komandas bija ļoti motivētas. Kompliments jūsu trenerim, kurš prata tā noskaņot komandu. Sports ir sports. Domāju, arī jūsu valstsvienība bija pelnījusi tikt uz pasaules čempionātu,» pauda Ševcovs.

Latvija līdz šim nav startējusi ne Eiropas, ne pasaules čempionātu finālturnīros. Tiesa, Latvijas izlase vienu reizi jau spēlējusi pasaules čempionāta kvalifikācijas «play-off» kārtā, kad 2004.gadā divu spēļu summā ar 47:70 (23:36, 24:34) kapitulēja cīņā ar nākamo pasaules čempioni Spāniju. Vēl reizi Latvijas handbolisti startējuši Eiropas čempionāta kvalifikācijas «play-off» - 2007.gadā divu spēļu summā ar 56:64 (30:31, 26:33) tika atzīts Čehijas pārākums. Pēc 2008.gada Eiropas čempionāta tika mainīta kvalificēšanās sistēma un «play-off» vairs nenotiek.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu