Baidoties no terora aktiem, trešdaļa vāciešu neskatīsies futbolu publiski

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baidoties no potenciālajiem terora aktiem, trešdaļa vāciešu izvairīsies no gaidāmā Eiropas futbola čempionāta spēļu skatīšanās publiskās vietās. Savukārt sacensību norises valstī Francijā bāru un restorānu īpašniekiem būs aizliegts ārā izvietot televīzijas ekrānus.

Vācija 2006.gadā rīkoja Pasaules kausa finālturnīru, un valstī regulāri tiek organizētas spēļu vērošanas uz gigantiskiem ekrāniem, radot masveidīgas ballītes pēc panākumiem, tomēr nesen Parīze un Brisele piedzīvoja terora aktus, kas arī vāciešiem licis kļūt piesardzīgākiem.

Pēc sabiedriskās domas izpētes firmas «YouGov» aptaujas rezultātiem, 30% Vācijas respondentu atzinuši, ka šovasar izvairīsies no masu skatīšanās pasākumiem, izvēloties spēļu vērošanu mājās vai mazākās vietās.

Cilvēki, kuri atzinuši, ka baidās no terorisma, pauda, ka Eiropas čempionāta spēļu laikā izvairīsies no uzturēšanās publiskās vietās. Tomēr vairākums - 59% - paziņoja, ka drošības draudi neļaus viņiem sabojāt ballīti.

No respondentiem 42% izteikušies, ka saredz augstāku risku uzbrukumiem tieši spēļu laikā. Desmitdaļa teikusi, ka saredz minimālu risku, un vien 1% paudis, ka neredz risku.

Vācijas un Francijas amatpersonas brīdinājušas līdzjutējus spēļu laikā būt modriem.

Arī Francija spērusi konkrētus soļus, lai uzlabotu drošību turnīra laikā un aizliegusi ekrānus izvietot terasēs ārpus restorāniem un bāriem, tādā veidā cerot panākt, ka maču laikā ielās būs mazāk cilvēku.

Francijā joprojām ir spēkā ārkārtas stāvoklis kopš novembrī notikušajiem terora aktiem. Tieši pie valsts galvenā stadiona «Stade de France» pagājušā gada novembrī notika vairāki teroristu organizēti sprādzieni, kad pārbaudes maču savā starpā aizvadīja Francija un Vācija. Kopumā šajos teroraktos tika nogalināti 130 cilvēki. Rūpes par līdzīgiem atgadījumiem ir viens no iemesliem, kāpēc organizatori pastiprināti parūpējušies par drošību šajā finālturnīrā, jo par kārtību rūpēsies teju 100 000 policistu un apsargu. Arī daļa no 10 000 karavīru, kuri visā valsts teritorijā tika dislocēti pēc pagājušā gada džihādistu uzbrukumiem Parīzē, tiks izmantoti turnīra drošības stiprināšanai.

Francijā ekrāni ārā būs atļauti vienīgi publiskajās fanu zonās. Aprīlī Francija apstiprināja 24 miljonus eiro lielu budžetu līdzjutēju zonu drošības nodrošināšanai.

Tāpat vēl tikai pirmdien Ukrainas Drošības dienests (SBU) paziņoja, ka aizturēts kāds Francijas pilsonis, kas plānojis sarīkot 15 teroraktus Eiropas čempionāta finālturnīra laikā. Pie aizturētā tika atrasti divi Kalašņikova automāti, 5000 patronu, divi prettanku granātmetēji, 125 kilogrami trotila, 100 detonatori un 20 sejas maskas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu