Karsums tiek izsaukts uz NHL un debitē ar uzvaru (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bostonas "Bruins" sestdien no sava fārmkluba Providensas "Bruins", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), izsauca latviešu uzbrucēju Mārtiņu Karsumu, turklāt viņš uzreiz devās laukumā mačā ar Atlantas "Thrashers" vienību, palīdzot savai komandai izcīnīt uzvaru ar 4:2.

Karsums Bostonas "Bruins" rindās iepriekš bija aizvadījis tikai vairākas pirmssezonas pārbaudes spēles, bet sezonas laikā NHL klubs viņu ne reizi vēl nebija izsaucis. "Bruins" Karsumu draftēja 2004.gadā un abām pusēm līgums beigsies pēc šīs sezonas.

Jau novembra vidū smagu traumu guva "Bruins" uzbrucējs Marko Šturms, un tagad Bostonas klubs izlēma viņa vietā izsaukt tieši latvieti. Tas notika tikai nepilnu diennakti pēc tam, kad Latvijā parādījās informācija, ka par uzbrucēju nopietnu interesi izrāda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Balašihas MVD, ko trenē Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks. Abas puses jau esot bijušas vienojušās par finansiālajiem nosacījumiem.

AHL čempionātā latviešu uzbrucējs šosezon 26 spēlēs guvis 11 vārtus un izdarījis 16 rezultatīvas piespēles, kas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dod 14.vietu.

Mačā ar "Thrashers" Karsums laukumā pavadīja astoņas minūtes un 52 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu. Latvieša lietderības koeficients bija negatīvs -1.

Šajā spēlē "Bruins" labā divus vārtus guva Maikls Raiders, bet pa reizei precīzi meta Fils Kesels un Deniss Vaidmens. Savukārt "Thrashers" vienībā precīzi meta Natans Oistriks un Martijs Risoners.

Pēc panākuma "Bruins" ar 46 punktiem 30 spēlēs nostiprinājās Austrumu konferences pirmajā vietā.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu