VEF izbraukumā izcīna uzvaru pret «Krasnije kriļja»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzvaru VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas piektdienas spēlē izcīnīja Latvijas komanda Rīgas VEF, kas izbraukumā ar 80:72 uzveica Samāras «Krasnije kriļja» basketbolistus.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 19 punktiem uz sešām bumbām zem groziem bija Kristaps Janičenoks, bet ar 16 punktiem izcēlās Sandis Valters.

Savukārt «Krasnije kriļja» pārliecinoši labākais ar 20 punktiem bija Džozefs Aleksanders.

Pirmais puslaiks

Mačs sākās līdzīgā cīņā, vairākkārt mainoties vadības turētājai. Tomēr pirmās ceturtdaļas izskaņā pēc diviem Sanda Valtera realizētiem tālmetieniem un trijiem Gata Jahoviča punktiem viesi no 19:21 panāca 28:21. Tomēr līdz pirmās desmitminūtes izskaņai «Krasnije kriļja» pietuvojās līdz 26:28.

Otrajā ceturtdaļā «VEF Rīga» saglabāja vadību, un pēc kārtējā Valtera realizētā tālmetiena, kā arī diviem viņa soda metieniem septītajā minūtē viesu pārsvars pirmoreiz pārsniedza desmit punktus - 45:34. Pirmā puslaika beigās «VEF Rīga» pretiniekiem vairs pietuvoties neļāva, bet puslaika pēdējās sekundēs kārtējo tālmetienu realizēja Valters un panāca jau 53:36.

Otrais puslaiks

Otrā puslaika sākumā «VEF Rīga» ieguva arī 21 punkta pārsvaru (57:36), tomēr turpinājumā viesi vairākkārt pieļāva kļūdas un «Krasnije kriļja» pietuvojās līdz pat 11 punktiem (49:60). Ceturtdaļas beigu daļā svarīgā brīdī divus tālmetienus pēc kārtas iemeta Kristaps Janičenoks, tomēr pirms pēdējām desmit minūtēm Latvijas klubam atkal bija tikai 11 punktu pārsvars - 68:57.

Izšķirošā ceturtdaļa sākās nervozā cīņā, tomēr turpinājumā atkal pārliecinošāk spēlēja «Krasnije kriļja», un nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Briona Raša gūtajiem punktiem mājinieki pietuvojās jau līdz 66:72. Tomēr cīņas izskaņā «VEF Rīga» nospēlēja pietiekami pārliecinoši un pašaizliedzīgi, neļaujot pretiniekiem apdraudēt viņu uzvaru.

Šī abām komandām bija pirmā tikšanās reize šajā sezonā.

Nākamo spēli Rīgas VEF aizvadīs 2012. gada 6. janvārī, kad savā laukumā uzņems Krievijas komandu «Ņižņij Novgorod». Abu vienību pirmajā tikšanās reizē uzvaru ar 102:88 guva «Ņižņij Novgorod» basketbolisti.

VEF kluba vadība komandai par mērķi VTB līgā izvirzījusi iekļūšanu labāko sešniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu