Šici ar trešo vietu sprintā ielaužas PK kopvērtējuma trijniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trīskārtējie olimpiskie medaļnieki kamaniņu sportā Andris un Juris Šici sestdien Kalgari trasē Kanādā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa trešā posma sprinta sacensībās, ielaužoties kopvērtējuma labāko trijniekā.

Trasē dodoties no citas, vēlākas vietas, latvieši finišēja pēc 36,808 sekundēm. Par 0,079 sekundēm viņus apsteidza iepriekšējo divu sezonu kopvērtējuma uzvarētāji Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts no Vācijas, bet par 0,010 sekundēm - Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas.

Pasaules kausa sprinta sacensībās piedalās attiecīgā posma 15 labākie sportisti, izcīnot Pasaules kausa kopvērtējuma punktus. Brāļi Šici šajā posmā piektdien izcīnīja ceturto vietu.

Ar trīs posmu piecās sacensībās izcīnītiem 284 punktiem Šici kopvērtējumā tagad ieņem trešo vietu, bet līderi ar 485 punktiem ir Egerts/Benekens. Viņiem ar 400 punktiem seko Vendls/Ārlts, bet latvieši Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ar 16 punktiem vienās sacensībās atrodas dalītā 27.vietā.

Pārējie Latvijas pārstāvji šā posma sprinta sacensībām nekvalificējās.

Piektdien tika aizvadītas arī sieviešu sacensības, kurās latviete Elīza Tīruma ierindojās 16.vietā. Savukārt sestdien vīriešu sacensībās, kurās slikto laikapstākļu dēļ rezultātu noteikšanai vērā tika ņemts tikai sportistu sniegums otrajā braucienā, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš sekoja viens aiz otra attiecīgi 27. un 28.pozīcijā.

Šis bija pēdējais Pasaules kausa posms šogad, bet pēc gadu mijas gaidāmi vēl seši posmi. Savukārt šīs sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15. februārī notiks Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu