Bez kapteiņa, bez izredzēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Otro zaudējumu pēc kārtas ULEB kausa izcīņā piedzīvojusi Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas ASK, kas otrdien izbraukumā piekāpās Bulgārijas komandai "Lukoil Academic". Lai iekļūtu "play off" turnīrā, rīdziniekiem tagad būs jāuzvar vismaz trijās no atlikušajām četrām spēlēm.

Pēc pārliecinošās uzvaras pirmā apļa spēlē Rīgā (77:58), kas vienlaikus bija arī visas ULEB kausa izcīņas jaunās sezonas atklāšana, atbildes duelī Sofijā pārliecinošu revanšu ar 77:93 svinēja "Lukoil Academic".

Pa ceturtdaļām - 22:30, 17:20, 18:25, 20:18.

Ar divām uzvarām un četriem zaudējumiem H apakšgrupā ASK tagad ir noslīdējuši uz priekšpēdējo vietu, un, lai kvalificētos "play off", tagad jāizcīna vismaz trīs uzvaras un jāierindojas vismaz ceturtajā vietā grupā. Vietu "play off" automātiski iegūs katras grupas pirmās trīs vietu ieguvējas un piecas labākās no tām komandām, kas ieņems ceturtās vietas.

Komandai savainojuma dēļ šoreiz nevarēja palīdzēt tās kapteinis Sandis Valters, un rezultatīvākais ar 22 punktiem bija amerikānis Eriks Sanderss. Aizvadot tikai otro spēli pēc svainojuma izdziedēšanas, lielisks bija Kērtiss Miladžs, kura kontā 14 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas.

12 punkti Gatim Jahovičam, bet Ārons Bramlets izcēlās ar "double-double". Viņa kontā 12 punkti un 12 bumbas zem groziem. Junioru valstsvienības līderis Dairis Bertāns, kurš izvirzīts "Latvijas Gada balvai sportā 2007" nominācijā "Uzlēcošā zvaigzne", nepilnās 13 minūtēs guva astoņus punktus.

Atlēkušās bumbas: ASK - 27, Lukoil Academic - 37.

Uzvarētāju rindās līdz "triple double" gandrīz aizsniedzās Pero Antičs - 22 punkti, 14 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Pēc nedēļas ASK savā laukumā uzņems grupas līderus "BC Kyiv", kas šodien savā laukumā ar 73:89 zaudēja Trevizo "Benetton". Vēl "Artland Dragons" izbraukumā ar 79:61 pārspēja H grupas pastarīšus "Pau-Orthez".

G grupā Tallinas "Kalev" izbraukumā ar 66:90 kapitulēja grieķu klubam "Panionion" un ar trīs uzvarām trīs spēlēs noslīdēja uz piekto vietu kopvērtējumā.

Zaudējums arī "Šiauliai", kas A grupas spēlē sīvā cīņā viesos ar 99:102 piekāpās "Turk Telekom". Leišiem tas bija ceturtais zaudējums debijas sezonā, un turnīra tabulā viņiem dalīta ceturtā-piektā vieta.

F grupā Boloņas "Begelli" bez Latvijas valstsvienības uzbrucēja Kristapa Janičenoka sastāvā ar 81:62 savā laukumā sagrāva Maskavas "Dinamo". Itāļiem tā bija trešā uzvara sezonā, kas pagaidām ļauj ieņemt tikai piekto vietu grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu