BK "Ventspils" sagrauj "Maccabi" un iekļūst TOP 16 (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK "Ventspils"

Ļoti pārliecinošu uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa B apakšgrupas pēdējās kārtas spēlē otrdien guva BK "Ventspils'' basketbolisti, kas ar 99:62 savā laukumā sagrāva Izraēlas klubu Haifas "Maccabi". Ar šo panākumu Latvijas vienība nodrošināja pirmo vietu grupā un vietu turnīra TOP 16 komandu skaitā.

(papildināta priekšpēdējā rindkopa.)

Viesi Ventspils komandas tempam līdzi spēja turēt tikai pašā spēles sākumā, kad vienības punktus guva pārmaiņus. Jau ceturtdaļas vidusdaļā mājinieki atradās priekšā ar 13 punktiem (19:6), bet pirmās 10 minūtes noslēdzās 27:14.

Otrajā desmitminūtē ventspilnieki savu pārsvaru palielināja vēl vairāk, dodoties atpūtā, kad rezultāts bija 56:28.

Ļoti veiksmīgi pirmajā puslaikā spēlēja BK "Ventspils" leģionārs Rašads Andersons, kurš sev atvēlēto 13 minūšu laikā guva 20 punktus. 

Arī trešajā ceturtdaļā pārāki bija laukuma saimnieki, kuriem pirms noslēdzošās ceturtdaļas bija solīds pārsvars 74:43. Ceturtajā ceturtdaļā nekādi pavērsieni nenotika, "Ventspils'' komandai izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 99:62.

BK "Ventspils'' - Haifas "Maccabi" 99:62 (27:14, 29:14, 18:15, 25:19)

Atlēkušās bumbas: 44 - 35

Uzvarētāju rindās ar gūtiem 23 punktiem rezultatīvākais spēlētājs bija Andersons, 16 punktus pievienoja Ingus Bankevics, bet 14 punkti Laurim Blauam.

Tikmēr "Maccabi" rindās ar 13 punktiem izcēlās Silvens Landesbergs.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā spēlē uzvaru ar 86:80 izbraukumā izcīnīja Latvijas vienība.

Otrā B apakšgrupas spēlē Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners" ar rezultātu 72:60 pieveica Južnijas "Himik" komandu no Ukrainas. Šāds gala iznākums bija izdevīgs "Maccabi" vienībai, kas līdz ar to iekļuva turnīra otrajā posmā.

Otrajā posmā "Ventspils'' spēlēs ar Portugāles klubu Lisabonas "Benfica", Zviedrijas vienību Norčēpingas "Dolphins" un Francijas komandu Denkerkas "BCM Gravelines".

BK ''Ventspils'' mērķis Eiropas Izaicinājuma kausā bija iekļūt starp spēcīgākajām 16 komandām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu